• DOLAR 35.369
  • EURO 36.594
  • ALTIN 3028.5
  • ...
Şerri hayırla def etmek; KUR’AN YAKMAYA KARŞI KUR’AN DAĞITIMI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun (SION) adlı aşırı sağcı grubun lideri Lars Thorsen'in geçtiğimiz günlerde Kur'an-ı Kerim yakma girişiminin ardından ülkedeki Müslümanlar harekete geçti. Başkent Oslo’daki Minhaj-el Kuran Camisi Derneği'nin 10 bin Kuran-ı Kerim dağıtacağı bildirildi.

Müslüman Sanat ve Kültür Derneği'nden yapılan açıklamada, İslam Edebiyatı Derneği ile Oslo'daki Minhaj-el Kur'an Camisi Derneği'nin ırkçılık ve nefrete karşı 10 bin Kuran-ı Kerim dağıtacağı bildirildi.

Kristiansand kentinde, aşırı sağcı SION grubunun lideri Thorsen'in Kuran-ı Kerim yakma girişimi nedeniyle böyle bir karar alındığı kaydedilen açıklamada, "Kuran-ı Kerim'in bize öğrettiği şekilde sevgi ve bilgiyi yayarak olumsuz eylemlere cevap vermek istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, dağıtımın internet üzerinden de yapılacağı belirtildi.

TÜRKİYE’DEN KARARA DESTEK

Norveç’teki Müslümanların bu hayırlı adımına Türkiye’den destek geldi. Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, yaptığı açıklamada, "Norveç'teki Müslüman toplumunun refahını doğrudan ilgilendiren gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

Olaydan önce Norveç Adalet ve Göç Bakanı Joran Kallmyr'ın, "Kur’an-ı Kerim yakmanın ifade özgürlüğü olarak değerlendirilebileceği" yönündeki açıklamasını hatırlatan Çorman, bakanın polise Kur'an-Kerim yakılmasını yasaklamama talimatı verdiğini aktardı.

Norveç Müslüman toplumunda artan tepkiler sonucunda, Kallmyr'ın Norveç İslam Konseyi temsilcileriyle görüştüğünü belirten Çorman, "Bakan Kallmyr, dün Norveç İslam Konseyi temsilcileriyle görüşerek, Norveç'in söz konusu İslam karşıtı örgütle arasına mesafe koyduğunu ve bu örgüte herhangi bir destek sağlamadığını açıkladı. Ayrıca, Norveç vatandaşlarının olduğu gibi Norveç Müslüman toplumunun güvenliğinin de polis için yüksek öncelikli olduğunu kaydetti." diye konuştu.

KUR’AN’I YAKMA GİRİŞİMİ

Norveç'te, 16 Kasım'da SION isimli aşırı sağcı grup, Kur'an-ı Kerim üzerinden provokasyon yapmaya çalışmıştı. Göçmenlerin yoğun yaşadığı Kristiansand'da gösteri yapan grup, Kuran-ı Kerim'i yakmak istemişti. Polisin buna izin vermemesi üzerine grubun lideri Tumyr, iki Kur’an’ı çöpe atmıştı.

ONLAR SALDIRIYOR, İSLAM YAYILIYOR

Irkçı nefretin körüklenmesi çabasına karşın Kur’an dağıtımının İslam’ın yayılmasına katkıda bulunacağı belirtiliyor. Nefretin etkisinden sıyrılıp araştırmaya başlayanların İslam’ı seçtiğine dair çok sayıda haber medyada yer buluyor.

Daha önce 11 Eylül saldırıları gerekçesiyle pompalanan kin ve nefret de İslam düşmanlarının elinde patlamış, birçok insan araştırarak İslam’ı seçmişti. Reuters’in 2007’deki bir haberinde konuyla ilgili haber başlıkları şöyleydi:

11 Eylül'den önce ve sonra binlerce Amerikalı İslam'ı tercih etti (New York Times, 22 Ekim 2001), 11 Eylül'den sonra ABD'de İslam'a girenlerin sayısında büyük patlama (Middle East Media and Research Institute, 16 Kasım 2001), 11 Eylül'den sonra İslam'a büyük ilgi var (The Observer, 1 Eylül 2002), Hıristiyanlıktan İslam'a giden bir inanç serüveni (Chicago Tribune, 24 Nisan 2004), 11 Eylül'den sonra merak ettiği için İslam'ı araştıran çok sayıda İspanyol asıllı Amerikalı Müslüman oldu (San Antonio Express, 25 Ocak 2005), İspanyol asıllı Amerikalı kadınlar İslam'da kendileri için bir yer buluyor (NBC News, 30 Eylül 2005), Artan sayıda İspanyol asıllı Amerikalı İslam'ı tercih ediyor (Christian Science Monitor, 18 Eylül 2006), 11 Eylül'den sonra İslam, Amerika'daki siyahîler arasında hızla büyüyor…

DÜŞMAN İKEN İSLAM İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Yeni Zelanda’da ırkçı bir İslam düşmanının Christchurch kasabasında iki camiye saldırı düzenleyip 50 kişiyi katletmesi de İslami çabanın artmasına ve ihtida edenlerin sayısının artmasına neden olmuştu. Özellikle Amerikalı eski asker Richard Mckinney’in öyküsü oldukça ilginç.

ABD donanmasında uzun süre görev yapan ABD'li Richard Mckinney, “Müslümanlara karşı nefretle doluydum” diyor. Hatta o kadar ki Indiana'daki Muncie İslam Merkezine bombalı saldırı düzenlemeyi dahi düşündüğünü ifade ediyordu. Zamanla İslam hakkında öğrendikleri gerçekler onu, bırakın İslam merkezini bombalamayı, İslam’la şereflenme sürecine soktu. İslam Merkezine gidip gelmeye başladı.

Tüm bunlar sadece 8 hafta sürdü. Merkezde ve camide her gün daha uzun saatler geçirmeye başlayan Mckinney, o dönemi “Her şey daha çok mantıklı gelmeye başladı” diyerek özetliyor. Mckinney, sonunda büyük bir gelişim ve değişim yaşayarak hidayete erdi ve kelime-i şehadet getirip, Müslümanlığı seçti.

Eski bir İslam düşmanı alan Richard Mckinney, şimdilerde, daha önce bombalı saldırı düzenlemeyi planladığı İslam merkezinin başkanlığını yapıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir