• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye ve Afganistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde düzenlenen Afganistan İş ve Yatırım Fırsatları Toplantısı, Afganistan Finans Bakanı Dr. Mohammad Humayon Qayoumi, DEİK Başkanı Nail Olpak, National Procurement Autority (NPA) Genel Müdürü Alham Omar Hotaki, Türkiye-Afganistan İş Konseyi Başkanı Süleyman Ciliv, NPA yöneticilerinden oluşan heyet üyelerinin ve Türkiye iş dünyası temsilcilerinin katılımları ile 5 Aralık 2019 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Afganistan İş ve Yatırım Fırsatları Toplantısı'nda konuşan Afganistan Finans Bakanı Dr. Mohammad Humayon Qayoumi, toplantının iki ülke arasında siyasi, yatırım, altyapı ve ticaret alanlarında karşılıklı iş birliğini hedeflediğini söyledi.

omisyon toplantıları ve forumların, birlikte çalışmak, ticari ve ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek için mümkün olan en iyi yolları keşfetme fırsatlarını sunduğunu vurguladı.

Türkiye ile Afganistan arasındaki dostane ilişkilerin, uzun yıllardır karşılıklı saygı ve iyi komşuluk ilişkileri temelinde geliştiğini belirten DEİK BaşkanıNail Olpak, " Son 5 yılda Afganistan ile olan ikili ticaret hacmimiz yaklaşık 150 milyon dolar. Ama bu sayıları daha da geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum.

Özellikle ülkedeki inşaat, müteahhitlik, enerji ve güvenlik hizmetleri sektörlerinde çok çeşitli potansiyeller bulunuyor" dedi. Toplantı çerçevesinde DEİK Başkanı Sayın Nail Olpak ve NPA CEO'su Sayın Alham Omar Hotaki tarafından bilgi paylaşımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Toplantı, imza töreninin ardından kamu-özel sektör ikili iş görüşmeleri ile sona erdi.