• DOLAR 32.377
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2411.123
  • ...
Artık kişisel hava durumu tahmini mümkün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Tüm teknolojik gelişmelere rağmen gezegenimizin hava durumu sürprizlere açık. İklim değişikliği ekstrem hava koşulları yaratabiliyor. Aynı şehir hatta ilçe içinde farklı hava koşulları yaşanabiliyor. Genel hava tahminlerine göre yerel planlama yapmak giderek daha riskli hale geliyor. Bu riskleri minimuma indirmek isteyenler için kişisel hava durum tahminini mümkün kılan cihazlar geliştiriliyor.

TEMPEST da bunlardan biri. Özellikle çiftçiler, balıkçılar, amatör denizciler, dağcılar, kampçılar , tatil ve gezi planlayanların talepte bulunduğu bu tür sistemler küçük, etkin, kişisel birer hava tahmin istasyonu olarak çalışıyor ve artık hiç olmadığı kadar hassaslar. Havadan; rüzgar hızı, nem, sıcaklık değişimi, basınç gibi verileri toplayan TEMPEST, enerjisini üzerindeki güneş paneli ile sağlıyor. Tek bir parçadan oluşuyor ve kolaylıkla taşındığı için istediğiniz yere götürebiliyorsunuz.

Sistem, telefonunuza yükleyeceğiniz bir uygulama aracılığıyla kullanılıyor. Cihazdan gelen veriler, telefondaki uygulama sayesinde işleniyor. Ulusal hava tahminleri ile de karşılaştırılan veriler en sonunda kullanıcı ile paylaşılıyor.

ÇİFTÇİLERE YARDIMCI

Isıtma, soğutma ve sulama sistemlerinin optimize çalışmasını sağlayacak bilgi akışı sayesinde yağış öncesinde, örneğin bahçedeki sulama sisteminin çalışmasını engelleyebilirsiniz.

Çiftçiler ise donma olaylarına karşı önlem alabilirler.

TEMPEST halihazırda Kickstarter sitesinde fonlanıyor.

Hedefi 50 bin dolar toplamak olan proje, an itibariyle 620 bin dolarlık bir desteğe kavuşmuş durumda.

Bu da projenin ve dünyanın değişen iklim koşullarına uygun buluş yapmanın önemini gösteriyor.

Kaynak, İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir