• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rusya’yı, Çin’i hatta Suriye’yi müttefikleri sanıyorlarmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD merkezli Regan Vakfı'nın ekim ayında yaptırdığı 'ulusal savunma araştırmasında' dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. 1003 yetişkinle yapılan ankette, katılımcılara birçok konuda soru yöneltildi. Araştırmada, her bir ülkenin karşısına 'müttefik' 'güçlü müttefik' ve 'hasım', 'mutlak hasım' başlıklı kutucuklar konularak katılımcılara ABD'nin bu ülkelerle ilişkilerini tanımlamaları istendi.

Katılımcıların verdiği cevaplar Amerikan halkının ne kadar büyük bir cehalet yaşadığını ve gündemden uzak olduğunu gösteriyor.

Ankete katılanların yüzde 28'i (II. Dünya savaşından bu yana Amerika ile ciddi sorunlar hatta büyük düşmanlıklar yaşayan) Rusya için 'müttefik' kutucuğunu işaretledi

Keza katılımcıların yüzde 36'sı Çin'i 'müttefik' olarak gördü. Oysa ABD ile Çin arasındaki ekonomik kavga deyim yerindeyse “sağır sultanın bile” kulağına gitti. Ama Amerikalıların yüze 36’sı bu durumdan habersiz.

Cehaletin bir sınırı olur sandık, yokmuş. Amerikalıların yüzde 21'i Suriye'yi 'müttefik' olarak görüyor. Evet Amerikan işgalinin sürdüğü Suriye’yi de müttefik sanıyorlarmış.

Türkiye bahsinde ise Amerikalıların az buçuk gündemden haberi varmış. Ankete katılan katılımcıların yüzde 47'si Türkiye'yi müttefik olarak gördüklerini ifade etti.

Bunlardan, yüzde 6'sı 'güçlü müttefik' yüzde 41'i 'müttefik' kutucuklarını işaretledi.

Diğer taraftan, katılımcıların yüzde 36'sı Türkiye'yi 'hasım' yüzde 11'i ise 'mutlak hasım' olarak niteledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir