• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Diyanet’ten sert tepki: Kürtaj cinayettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son olarak 25 Kasım’da ‘Kadına Şiddetle Mücadele Günü’ bahanesi ile sokaklara çıkan sözde kadın savunucularının gündem maddelerinden birisi de ‘Kürtaj’dı. Meydanlarda, ‘Benim bedenim, ben karar veririm” diyerek sloganlar atan sözde kadın hakkı savunucularına Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan tepki geldi.

Mor Çatı adlı sözde kadın derneği de sosyal medya hesabı Twitter’da sabitlediği mesajı ile kadınlara sapkın düşüncelerini empoze etmeye çabalıyor. Mor Çatı altında buluşan sapkınlar, bir bebek cinayeti olan kürtajı, “Kadınlar, gebeliğin ilk 10 haftası boyunca kürtaj yaptırma hakkına sahiptirler” ifadeleri ile meşrulaştırmaya çalışıyor.

“Kürtaj, yaşayan bir canlının hayatına son vermektir ve dolayısıyla bir cinayettir” diyen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, ‘Çocuklara ben bakabilir miyim? Büyütebilir miyim? Bu zamanda para yetiştirebilir miyim? Psikolojik açıdan ben buna hazır değilim veya şu anda benim küçük çocuklarım var’ diyenlere sesleniyorum. Bunların hiçbirisi mazeret değil” ifadelerini kullandı.

İsra Suresi’nin 31. Ayetine dikkat çeken Kapukaya şöyle konuştu:

“Cenab-ı Allah İsra Suresi 31. Ayet’te şöyle buyurur: ‘(Sakın) Yoksulluk endişesiyle (anne karnından itibaren) çocuklarınızı öldürmeyin; onlara ve size biz rızk veririz. Şüphesiz, onları öldürmek büyük bir hata (suç ve günah)tır. (ağır bir vebaldir)’

Ayette bahsi geçen çocuk anne karnındaki bir çocuk da olabilir, yaşayan bir çocuk da. Bu bakımdan kürtaj asla ve asla caiz değildir. Yaşayan bir bebeği öldürmek ile anne karnındaki bir bebeği öldürmek arasında bir hiçbir fark yoktur.”

Kaynak: Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir