• DOLAR 32.342
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2245.236
  • ...
"Siyer Yarışması" çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyer Yarışması kapsamında kentin her noktasında çalışma yürüttüklerini belirten İl Koordinatörü Mehmet Kabayel, toplumun Hazreti Peygamber'e ihtiyacı olduğunu, Vakıf olarak Hazreti Peygamberi, hayatın içine taşımayı misyon edindiklerinin altını çizdi.

"Toplumun Hz. Resulullah'a ihtiyacı var"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gümüşhane Koordinatörü Mehmet Kabayel, "Toplumumuzun bugün hiç olmadığı kadar Allah Resulü'ne ihtiyacı vardır. Ve geçen her zaman da Resulullah'a olan ihtiyacımız artmakta. Çünkü toplumumuz asli değerlerinden, İslam'dan koparılmaya çalışılıyor. Toplumumuz İslam'dan, Peygamber'den uzaklaştıkça benliğini kaybediyor ve mutsuzluk girdabında debeleniyor." dedi.

"O'nu Oku O'nu Yaşa"

Toplumdaki birçok sorunun kaynağının, Hazreti Peygamber'i yeterince hayatın merkezine taşımamak olduğunu kaydeden Kabayel, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla siyer yarışmaları düzenliyoruz. Çünkü gerek toplum olarak gerekse de ferdi olarak kurtuluşa ermek istiyorsak Peygamber Efendimizi tanıyıp O'na tabi olmak zorundayız. Zira bugün hayatımızdaki birçok sorunun sebebi Allah Resulü'nü yeterince tanımayıp, O'nu hayatımızın içine/merkezine taşımayışımızdandır. Bizler Vakıf olarak Peygamber'i toplumun ve hayatın içine taşımayı misyon edinmişiz ve siyer yarışmamızı da bu amaç doğrultusunda düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenledikleri yarışmaya halkın teveccüh gösterdiğini söyleyen Kabayel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarışmamıza her yıl Türkiye genelinde yüzbinlerce, Gümüşhane'de ise binlerce katılım sağlanıyor. İnsanımızın bu yarışmaya gösterdiği teveccüh, yaptığımız işte ne denli isabetli davrandığımızı gösteriyor. Çok şükür ki bu sene yine tatlı bir telaş içindeyiz. Ve yediden yetmişe herkese Peygamber Efendimizin hayatını okutmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu sene de çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Şehrimizin uygun yerlerine yarışma afişlerimizi, reklam panolarına da gerekli reklamlarımızı verdik. Okul önlerinde öğrencilerimize yarışma tanıtım broşürlerimizi dağıttık ve sosyal medyadan da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda belirlediğimiz takvim çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz." (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir