• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Erdoğan, İngiltere'de Avrupa'nın ilk çevre dostu camisini açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de Cambridge Camii'nin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Londra Köprüsü'nde hayatını kaybedenler için taziyelerimi sunuyorum"

Cuma günü Londra Köprüsü'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden kurbanlar için de ülkem ve milletim adına taziyelerimi sunuyorum.

Avrupa'nın ilk çevre dostu cami

Bütün ahşap işler birbirine geçme yöntemiyle yapıldı, çivi kullanılmadı. Cambridge Camii, Avrupa'da bir ilki teşkil ediyor, teknolojinin en son imkanları kullanılarak inşa edildi. Cambridge Camii aynı zamanda Avrupa'nın ilk çevre dostu camidir.

"Camilerde ve dini ibadethanelere yönelik saldırılar akıl almaz boyutlara ulaştı"

2 gündür NATO Zirvesiyle ilgili olarak Londra'daydım. Bugün de anlamlı bir buluşma oldu. Bu cami Birleşik Krallık'ta yaşayan Müslümanlar ve tüm Müslümanlar için iftihar vesilesi olacaktır. İnsanlık olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Birçok ülkede ırkçı ve İslam karşıtı saldırılar artıyor. İnsanlığı bir arada tutan değerlerin altında olduğunu görüyoruz. Özellikle camilerde ve diğer dini ibadethanelere yönelik saldırılar akıl almaz boyutlara ulaştı. Bu ibadethanenin yükselen İslam karşıtlığına en güzel cevap olacağını düşünüyorum.

"İslam düşmanlığı adeta zehirli bir sarmaşık gibi yayılıyor"

Türkiye olarak terörün her fırsatta ülkemizin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu söylüyoruz. Anlamı barış olan bir dinin adını terör ile yan yana getriremezsiniz. Teröristin hepsi kötüdür. Çok uzun yıllar demokrasinin beşiği olmuş ülkelerde ırkçılık, ayrımcılık ve İslam düşmanlığı adeta zehirli bir sarmaşık gibi yayılıyor. Bir yerde ibadethaneler hedef alınıyor, bombalanıyor, siviller vahşice öldürülüyorsa insanlık için alarm zilleri çalıyor demektir.

"Nefret suçlarına karşı birlikte hareket etmeliyiz"

İdeolojisi ne olursa olsun terörist insanlıktan çıkmış canidir. Londra Köprüsü'nde sivilleri öldürenlerle, ülkemizde 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı şehit edenler arasında fark yok. Nefret suçlarına karşı birlikte hareket etmeliyiz. Batılı siyaset ve medya kuruluşlarından Müslümanları ötekileştirecek beyanlardan uzak durmalarını rica ediyoruz. Müslüman olmayan dostlarımızın gönül rahatlığıyla bu camilere gelmesini sağlamamız gerekiyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir