• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hür Der, İmam Humeyni`yi Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır`da bulunan İnsani Hak ve hürriyetleri Derneği yaptığı açıklamayla 4 Haziran 1989 günü vefat eden İmam Humeyni`yi 22. yıldönümünde rahmetle andı.

"Siyonizm`e ve emperyalizme tarihlerinin en büyük darbesini vurmuştur"
"Son yüzyılın İslam dünyasındaki mustazaf ve mazlum Müslümanların yegâne sesi ve hamisi, yeryüzü müstekbir güçlerinin korkulu rüyası İran İslam Devriminin lideri ve mütevazı yaşantısıyla da milyonlara örnek olan ve 4 Haziran 1989 günü vefat eden İmam Humeyni`yi 22. yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz" ifadeleriyle başlayan açıklamada, "İmam Humeyni; dünya üzerinde küfre karşı direnen evrensel İslami harekete kalıcı bir miras bırakmış; Siyonizm`e ve emperyalizme tarihlerinin en büyük darbesini vurmuştur. ABD güdümündeki Şah diktatörlüğüne karşı verdiği mücadelenin yanı sıra mezhebi fitneye karşı vahdet çağrılarında, Şii ve Sünni mezheplerine mensup Müslümanların Emperyalistlerce ortaya konan suni mezhep kavgalarına son vererek İslam ümmetini tek bir çatı altında birleştirme perspektifini öne çıkartmıştır." denildi.

İmam Hümeyni`nin İslam ümmetini birleştirmenin gerekliliğini vurgulayarak, nifak ve tefrikanın İslam Âleminin en büyük düşmanı olduğunu yıllar önce dile getirdiği belirtilen açıklamada, bu uyarıyı görmezden gelen günümüz Müslümanlarının bunun bedelini Irak ve Afganistan başta olmak üzere İslam ülkelerinin çeşitli coğrafyalarında ödedikleri vurgulandı.

Emperyalist güçler; İslam Ümmeti içinde ayrılık ve nifak tohumlarını yerleştirmekte
Emperyalist güçlerin, İslam ümmetinin üzerinde tahakkümünü sürdürmek için, Sünni-Şii savaşını teşvik ederek, ayrılık ve nifak tohumlarını yerleştirdiği, Müslümanları birbirine kırdırıp, İslam ülkelerini zülüm, kan ve gözyaşsı ile sömürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "İran İslam Devrimi dünyadaki Müslüman halklar için büyük bir yapı taşı konumundadır. Bu gün Ortadoğu`da ve Kuzey Afrika`da halkların kendi başlarındaki kukla yönetimlere karşı direnişleri Müslüman halklarda ve zayıf milletlerde kendine güven ve saygı tesis etmekte, Kahire sokaklarında ve Bahreyn çatılarında İmam Humeyni`nin İslam İnkılâbı bu direnişlerin ve hareketlerin esin kaynağı ve meyveleri olduğuna açık bir şekilde tanık olmaktayız." Denildi.

Açıklamada, İran`daki İslam İnkılâbı Devrimi`nin, dünya Müslümanlarına küfrün tek millet olduğu gerçeğini kanıtladığını ve onlardan bağımsız İslami esaslara bağlı kalarak kendi ayakları üzerinde güç olabileceklerini tüm dünyaya ilan ettiği belirtildi.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Hür-Der olarak; İmam Humeyni`nin tesis ettiği İslam İnkılâbı, son yüzyılımızın İslam ümmetinin sosyal ve siyasal açıdan her türlü emperyalist kurum-kuruluş ve ülkelerin yönetimlerinden bağımsız, asrısaadet dönemini yeniden ihya eden bir diriliş hareketi ve halk devrimi olmuştur.

Dünya üzerindeki mevcut İslami hareketlerin bu bilinç ve şuur ile İslam`ın öz kaynaklarından beslenerek, yeryüzündeki müstekbir küfür güçlerine karşı birlik ve vahdet içerisinde kan ağlayan İslam âleminin mazlum halklarına umut ve kurtuluş ışığı olmasını diliyor ve İmam Humeyni`nin Liderlik ve hareket misyonunun tüm İslami hareketlere esin kaynağı olması temennisiyle vefatının 22. yıl dönümünü saygıyla ve rahmetle yad ediyoruz.
Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir