• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Adıyaman'da laparoskopik yöntemle kolon kanseri ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman da yaşayan 78 yaşındaki Sıdıka E. Gastroenteroloji Uzmanı Op. Dr. Cihan Gökler  ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sabri Özdaş tarafından tamamı kapalı yöntemle (laparoskopik) yöntemle ameliyat edildi.

Kapalı teknikle yapılan birçok kanser hastalarının günümüzde tedavi edici etkinliği açık teknikle yapılan ameliyatlardan farklı olduğunu ve dünyada da kapalı yöntemlerin tercih edildiğini belirten Gastroenteroloji Cerrahı Op. Dr. Cihan Gökler, "Hastanemize şiddetli karın ağrısı ve kabızlık gibi sorunlarla başvuran ileri yaştaki hastamız yaptığımız bu ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrasını da konforlu bir şekilde geçirerek taburcu edilmiştir.  Bu yöntemle yapılan ameliyatlarda hastalar daha kısa sürede ve açık cerrahiye kıyasla daha kaliteli bir süreç geçirerek sağlıklarına kavuşarak şifayla taburcu ediliyor. Kapalı teknikle yapılan birçok kanser hastalarının günümüzde tedavi edici etkinliği açık teknikle yapılan ameliyatlardan farklıdır ve dünyada da kapalı yöntemler tercih edilmektedir." dedi.

Kapalı yöntemle birçok ameliyat yaptıklarını belirten Gökler, "Bunun yanında kapalı yapılan ameliyatların ameliyat sonrası daha az ağrı, erken ayağa kalkma, yara enfeksiyonun daha az olması, solunum sıkıntısının daha az görülmesi ve kemoterapiye erken başlama gibi avantajları vardır. İlimizde Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniğinde endoskopik girişimlerin yanı sıra yemek borusu kanseri, mide kanseri, kalın bağırsak kanseri, safra yolları ve karaciğerin cerrahi hastalıkları ile ilgili ameliyatların yanında obezite ameliyatları, kapalı fıtık ve dalak ameliyatlarının çoğunu kapalı yöntemle gerçekleştirerek hastalarımıza hizmet vermekteyiz." ifadelerini kullandı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fatih doğan ise " Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hastalarımızın il dışına ya da başka illere giderek mağdur olmaması adına kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. Hastanemizde cerrahi bölümlerde kapalı yöntemlerle yapılan ameliyatlar ile hastalarımız şifa bulmaktadır. Ülkemizde sayısı az olan branşlardan biri olan Gastroenteroloji Cerrahının ilimizde görev yapması bizim için ve vatandaşlarımız için büyük bir kazançtır. Hastalarımız bu bölüme alo 182 ve MHRS randevu sistemini kullanarak randevu alabilirler. Bu ameliyatı gerçekleştiren hekimlerimizi tebrik ediyor meslek hayatlarında başarılar diliyorum ." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir