• DOLAR 34.446
  • EURO 36.302
  • ALTIN 2837.002
  • ...
“Şiddet halk sağlığı sorunudur”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, Batman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından organize edilen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Hayır” temalı konferans düzenlendi.

Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, üniversite personeli ve öğrencileri katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş, kadına şiddetin İslam dininde yerinin olmadığını belirterek, “Kendinize eş diye bir hayat arkadaşı seçiyorsunuz ve seçtiğiniz can yoldaşınıza şiddet uyguluyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bu çok yanlış bir durumdur. Evdeki huzursuzluk çok kötü bir durumdur. Evdeki huzursuzluğu Allah kimseye vermesin. Onun için eşler birini sevip karşılıklı haklarına riayet edip sağlıklı mutlu nesiller yetiştirmelidir. Ben evlendiğim zaman rahmetli dedem bana ve eşime sen konuşunca eşin sussun, eşin konuşunca sen sus derdi. İkiniz beraber konuşunca geçimsizlik olur, diye öğüt verdi. Ben hayatım boyunca bu öğüdü hayatımda tatbik ettim ve elhamdülillah çok güzel huzurlu bir ailem var. Şunu belirtmek istiyorum mutlu huzurlu yaşamak varken neden şiddete başvuruyoruz hele ki kadına şiddet. Bunu ne dinimiz nede geleneklerimiz kabul eder.” dedi.

Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doktor Şahide Akbulut, konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bilindiği üzere 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü’dür. Biz kadına yönelik şiddete ve şiddetin her türlüsüne kime uygulanırsa uygulansın hayır diyoruz. Şiddet uluslararası tüm gelişmelere rağmen herhangi bir coğrafi sınır ekonomik bir gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde görünen maalesef ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Şiddet bir suya atılan taşın yarattığı dalga gibi her bir halkanın bir sonraki halkayı oluşturması gibidir. Bu etki benzer bir şekilde gelecek nesillere de aktarılıyor maalesef. Şiddet bir sarmaldır. Şiddet ortaya çıktığı anda, sadece ortaya çıktığı noktada kendini var etmiyor. Bunun etkisi bir sonraki noktaya ve basamağa aktarılabiliyor. Şiddet maalesef öğrenilen bir davranıştır. Olumsuz bir davranış öğretilmiş ise olumlu bir davranışta öğretilebilir. Bu yüzden bu döngüyü bir yerde kırmak gerekiyor.”

Program; Avukat Neşe Erpolat’ın kadına şiddetin hukuki boyutu ve Psikolog Bahar Mermertaş’ın kadına şiddetin psikolojik etkileri konulu sunumuyla tamamlandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir