• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Bu hayvanları daha önce hiç gördünüz mü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Dünyanın farklı noktalarındaki hayvanları biraz tanıyalım ister misiniz?

Aksıran maymun

Bu canlının lakabı size ilginç gelmiş olabilir. Fakat bu canlı takma adını, yağmurlu günlerde yağmur suyunu toplayan kalkık burnundan alıyor. Bu alışılmadık siyah-beyaz maymun, Myanmar’ın kuzey bölgelerinde ve Himalayalar’ın doğusunda yaşıyor.

Atlantik Kurt Balığı

Deniz Kurdu, Atlantik Kedi Balığı, Kurt Yılanı ve Deniz kedisi gibi isimlerle de bilinmektedir. Kurt Balıkları 150 cm uzunluğunda ve 23,6 kg ağırlığındadır.

İngiltere, İzlanda ve Kanada dolaylarında görülmüştür

Balıklar, sert kabuklu mollusklar, yengeç, ıstakoz, deniz kestanesi ve diğer derisi dikenliler ile beslenir. Sürü oluşturmazlar. Ekonomik açıdan oldukça önemlidir, avcılığı yapılır.

Dikenli kertenkele

Çoğunlukla Avustralya'nın kurak bölgelerinde yaşar. Bu kertenkeleler isimlerini tüm vücutlarını saran konik iğnelerden alıyorlar ve kendilerini bu sayede kamufle ediyorlar. Dikenli kertenkelenin vücutları kamuflaj görevi gören ve de dış ortamdaki suyu alarak ağza taşıyan zırh ve konilerle kaplıdır. Derilerinin renkleri günün saatine bağlı olarak kahverengiden sarıya doğru değişebilir. Bu sayede kurak çöl ortamında daha etkili şekilde kamufle olurlar.

Beslenmeleri yalnızca karıncalardan oluşur; bir öğünde 600 ila 2,500 karınca kadar yiyebilirler.

Proboscis Maymunu

Proboscis maymunu aynı zamanda uzun burunlu maymun olarak da bilinir. Bu maymun türünün en belirgin özelliklerinden biri erkeklerinin burunlarının oldukça uzun olmasıdır. Proboscis maymunu  herhangi bir nedenle huzursuz olursa  burnu kanla dolar ve çıkardığı sesler daha gür ve belirgin bir hale gelir.

Borneo adası ve civarında yaşarlar.

Bu türün enteresan özeliği ise mevsimsel olarak diyet yapmalarıdır. Ocak – Mayıs ayları arasında meyve yerlerken Haziran ve Aralık ayları arasında yaprak yemektedirler.

Pembe Desenli Atelopus Kurbağası

En ölümcül hayvan olarak kayıtlara geçen bu kurbağa çeşidi kendini siyah üstüne pembe renklerinin uyumuyla belli ediyor. Pembenin alıcılığıyla kurbanını çekip siyahın karanlıklığıyla da öldürdüğü apaçık

Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı

Bu kırmızı dudaklı yarasa balıklarının boyları 40 cm’ye kadar ulaşabiliyor ve bu canlılara Galapagos adalarının civarında denizin 30 metre derinliklerinde rastlanabiliyor. Bu balıklar yüzmekten çok su dibinde yürümeyi tercih ediyorlar. Erişkinliğini tamamlamış kırmızı dudaklı yarasa balıklarında, sırt üstünde dikenli bir yapı oluyor ve bu şekilde avlarını kendilerine çekiyorlar.

Aye-Aye

Kuyruğu hariç 30 ile 37 cm arası boyutlarda olan ve kuyruğu ile birlikte 53 cm uzunluğa ulaşmakta olan Ay-Ay Maymun Madagaskarda yaşamını sürdürüyor.

Geceleri ortaya çıkan bu canlıların kürkleri siyah ve kuyrukları da sincap kuyruklarına benziyor. İnce parmakları, iri ve parlak kırmızı gözleri olan bu canlılar yuvalarını ağaç dalları ve yaprakların üst kısımlarına yaparak, yavrulama zamanları geldiğinde yalnızca bir yavru ile yetiniyorlar.

Pangolin

Asya, Afrika ve bazı Pasifik adalarında yaşayan, vücutları pullu dişsiz memelilerdir. Toprak ve ağaçlar üzerinde yaşayan bu canlılar termitler ve karıncalarla beslenirler. Bir tehlike ile karşılaştıklarında yuvarlak olurlar.

Yüce Rabbimiz tabiatta biribirinden farklı özellikleri ve yapıları halk ederek aslında Sâni‘ ismi şerifini tecelli ettiriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir