• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özel güvenlik görevlilerine eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-öğretimin daha güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla "Toplum Yararına Program" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, Batman Üniversitesi Kampüsünde ve Batı Raman Kampüsü içerisinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Batman Kız Öğrenci Yurdunda görev yapan toplam 411 özel güvenlik görevlisine hizmet içi eğitim verildi.

İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitim programında; üniversite kampüsleri ve kampüs dışında bulunan ek binalarda, öğrenci yurtlarında, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu açık ve kapalı alanlarda çıkabilecek muhtemel olaylarda ilk teması kuracak olan özel güvenlik görevlilerinden daha dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.

Görevli eğiticiler tarafından verilen eğitimde özel güvenlik görevlileri; "Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları", "Genel Kollukla İlişkiler", "Asayiş Hizmetleri", "Toplumsal Olaylara Müdahale Esasları ve Kitle Psikolojisi", "Uyuşturucu Madde Bilgileri", "Etkili İletişim", "Terörle Mücadele", "Çocukların Suçtan Korunması" ve "Toplum Destekli Polislik" konularında bilgilendirildiler. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir