• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Peşmergeyi ABD engelledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştiren IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, Çavuşoğlu’yla görüştü. Görüşme sonrası iki isim ortak basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Türkiye’yle ilişkilerimiz tarihi ve stratejik açıdan önemli” diyen Başbakan Barzani, bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarını ve bölgenin barış ve istikrarı konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

ABD PEŞMERGEYİ ENGELLEDİ

“Sayın Barzani ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiriyor. Bunun sembolik bir anlamı da vardır. Bundan sonra da Irak'ın birliği ve beraberliği çerçevesinde ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Bugünkü görüşmemizde bu konuların üzerinde durduk." ifadeleri ile konuşmasına başlayan Dışişleri bakanı  Çavuşoğlu,  IŞİD'e karşı Peşmergenin Suriye'ye gitmesini ABD'nin engellediğini belirtti.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bağdat ile Erbil arasında sürdürülen görüşmelerin olumlu bir şekilde seyretmesinden memnunuz. Zor süreçten geçen Irak'ın istikrarı için de önemlidir. Eli kanlı terör örgütünün Türkiye'deki Kürtler olduğu gibi Irak ve Suriye'deki Kürtlere de verdiği zararı değerlendirdik.

Barış Pınarı Harekatı'nın Kürtleri değil, sadece terör örgütü YPG/PKK'yı hedef aldığını ifade ettik. Bugün ülkemizde 350 bin Suriyeli Kürt var. Bölgesel yönetim içinde 250 bin Kürt var. Bu Kürt kardeşlerimiz Suriye'ye dönemedi. Biz bu Kürt kardeşlerimize ev sahipliği yaparken bundan sonraki süreçte de evlerine dönmeleri için gerekli desteği vereceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir