• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ayetullah Hamaney: Tehlikeli bir komplo İran halkı tarafından çökertildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran halkının son günlerde düzenlediği yönetime destek gösterilerini takdir eden Hamaney, "İran halkı hakikaten bir kez daha güçlü ve muhteşem olduğunu ispatladı." dedi.

Ülkedeki son olayları değerlendiren Hamaney, benzin meselesi sonrası ortaya çıkan durumu fırsat bulanların yıkım, kötülük ve cinayet eyleminin halk tarafından çökertildiğini belirtti.

Hamaney, İran'daki son olayları "üzerinde çok çalışılan ve para harcanan çok tehlikeli bir komplo" olarak nitelendirdi.

Güvenlik güçleri, Besiç ve Devrim Muhafızları'nın sahaya inerek çok çalışıp görevini yerine getirdiğini belirten Hamaney, sözlerine şöyle devam etti:

Ancak İran halkının bir hafta önce Zencan ve Tebriz'de başlayan ve ülkenin tüm kentleri ile köylerine yayılan ve sonunda Tahran’da yapılan görkemli destek gösterisi sahadaki tüm çalışmalardan bile önemliydi. Ekranların arkasından izleyen küresel istikbar, bu hareketin ne anlama geldiğini anlıyor. Yumruk yediği için geri çekilmek zorunda kalıyor.

Hamaney, Besiç Kurumu'nu dünyadaki en büyük kültürel, sosyal ve askeri ağ olarak nitelendirerek, "Bunun için tehditler bizim için tehdit değil, birer fırsattır. Tehditler Besiç sayesinde fırsata dönüşüyor." ifadesini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir