• DOLAR 32.291
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2382.304
  • ...
Şanlıurfa Umut Kervanı mağdur aileye sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği, Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesi’nde, barakayı andıran evde yaşayan 6 nüfuslu Boğatekin ailesine sahip çıktı.

Umut Kervanı Derneği, mağdur ailenin evlerini onararak aileye başta beyaz eşya, halı, çekmece ve oturma grubu ve çeşitli ev eşyası yardımında bulundu.

Rehber TV’de yayınlanan Umut Kervanı aracılığıyla hayırsever vatandaşların yaptıkları yardımları mağdur aileye teslim eden dernek yetkilileri, bundan sonra da aileye yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Eşi sara hatası olduğu için çalışamadığını belirten Hatice Boğatekin, yapılan yardımlarla ilgili şunları söyledi: "Buzdolabımız sıcaktan dolayı yanmıştı. Evimiz darabaydı, belki televizyonda görmüşsünüzdür. Daha sonra vesile oldu Umut Kervanı ile tanıştık. Buraya geldiler, bizi çektiler. Allah razı olsun sizlerden ve hayır yapanlardan. Durumum çok kötüydü. Evimin kapısı darabaydı. Çocuklarım sıcaktan perişan olmuştu. Bize yardım yapanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.

Ailenin durumuna duyarsız kalmadıklarını belirten Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Yetkilisi Mahmut Çelik, "Şanlıurfa Umut Kervanı olarak yaklaşık 2 ay önce buraya gelmiştik. Bu ablamız tabiri caizse baraka gibi bir evde yaşıyordu. 4 çocuğu ile birlikte çok mağdurdu. Biz de bu duruma duyarsız kalamadık. 15 gün önce burada bir TV programı yaptık. Televizyon programından sonra hayır sahipleri bu aileye sahip çıktılar. Allah onlardan razı olsun.  Daha sonra evin boyasını ve fayansını yaptırdık. Ev eşyalarını da getirdik. Yardıma vesile olan hayırseverlerden Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin. Allah yerini doldursun. Hayır sahipleri, keşke bizimle gelseydi bu aileyle görüşseydi, bunların duasını alsaydı, daha güzel olurdu. Bu aile sadece yüzlerce mağdur aileden biridir. Keşke imkân olsa diğer mağdur ailelere de yardım yapabilsek. Elimizden geldiği kadar da diğer mağdur ailelere yardım etmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa Umut Kervanı olarak hayır sahiplerinin desteğiyle mağdur ailelere sahip çıkacağız inşallah. Allah hayır sahiplerinden razı olsun, hayırlarını kabul etsin inşallah." ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir