• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Adana`da BDP/PKK Yandaşlarından Çirkin Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Edinilen bilgiye göre; Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda 20.00`da başlayacak olan"Mavi Marmara Şehitlerini Anma Etkinliği" ne katılacaklar için tahsis edilen toplu taşıma aracı Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesi çıkışına gelince BDP`nin seçim mitinginden dönen kalabalık bir kitle tarafından taşlandı.

Saldırganların içerisinde sadece bayan ve çocukların bulunduğu toplu taşıma araçlarını taşlarken ayrıca ağır hakaret ve küfürler sarf ettiği belirtildi. Yine Mavi Marmara programına katılan ve otobüsle birlikte seyir halinde bulunan araçlar da hedef alındı. Saldırıya uğrayan ve araçlarının camları kırılanların karşılık vermesi üzerine saldırganlar, olay yerinden kaçtı. Ancak kısa bir süre sonra daha kalabalık bir şekilde tekrar saldırıda bulundular. Toplu taşıma aracının ve saldırıya uğrayanların dikkatli bir şekilde olay yerinden uzaklaşmasıyla olası yaralanma ve linç girişiminin önüne geçildiği kaydedildi.


Saldırı sonrası her iki taraftan da ufak çapta yaralanmalar olurken bazı vatandaşların araçlarında büyük çapta maddi hasar oluştu.


Öte yandan; gece 11.00`da biten program sonrası polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve etkinlikten dönen bayanların bindiği toplu taşıma araçlarını takip ederek olası saldırılara karşı tedbir aldığı gözlendi.

Ayhan Kaya - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir