• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Siyonist çete mescidlerimize saldırdı LANET OLSUN SİZE!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Filistin topraklarını işgal ederek onlarca yıldır binlerce Müslümanı katleden siyonistlerin, mabetlere ve kutsal mekanlara saldırıları, cüretkar boyutlara ulaştı. Son olarak Cumartesi günü yaklaşık 30 bin işgalci siyonist, bir Yahudi bayramını bahane ederek Hazreti İbrahim Camii’ne baskın düzenledi. Yaklaşık 200 siyonist de işgal güçleri eşliğinde Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdi. Siyonistler daha önce de defalarca bu iki camiyi basmış ve ibadet halindeki cemaati zorla dışarıya çıkarmıştı. İşgalcilerin Hazreti İbrahim Camiini ve Mescid-i Aksa camisini sinagoga dönüştürme çabaları ise uzun süredir herkes tarafından biliniyor.

30 Bin siyonist, işgal askerlerinin koruması altında cumartesi günü Yahudilerin kutladığı Sare Bayramını gerekçe göstererek Batı Yaka'nın El-Halil kentindeki Hazreti İbrahim Camisi'ne baskın yaptı.

Müslümanların girişine kapatılan ve ezan okunmasına da izin verilmeyen camide toplanan Yahudi yerleşimciler, çevredeki Filistinlilere de saldırdı. Yahudilerin Filistinlilere ait ikametlere de saldırması sebebiyle evlerden kadın ve çocuk çığlıkları yükseldi. İşgal askerleri ise cami etrafındaki esnafı iş yerlerini kapatmaya zorladı ve Filistinlilerin cami çevresine yaklaşmasına izin vermedi. Siyonistler, geceyi geçirmek için caminin avlusunda çadır kurdu ve yüksek sesle müzik dinledi.

Caminin, bir gün boyunca ibadete kapalı kaldığı belirtildi.

Terör rejiminin getirdiği "yasak" nedeniyle Hazreti İbrahim Camii'nde 1994'ten bu yana cuma günleri akşam ve yatsı ezanları, cumartesi günleri sabah, öğle, ikindi ve akşam ezanları, diğer günlerde ise akşam ezanları okunmuyor.

BİR BASKIN DA MESCİD-İ AKSA’YA

İşgal polisinin eşlik ettiği 200 işgalci de Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamada, işgal polisi korumasındaki 190 işgalcinin Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği belirtildi.

Siyonistler, işgal polisi eşliğinde zaman zaman Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve işgal polisinin Filistinlilere yönelik insanlık dışı zulümler yapmasına sebep oluyor.

HAMAS: CAMİLERİN BASILMASI DİN SAVAŞIDIR

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, işgalcilerin camilere düzenlediği baskınlara tepki gösterdi.

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı basın açıklamasında, binlerce işgalcinin Hz. İbrahim Camisi'ne baskın düzenlemesinin ve Mescidi Aksa'da gündelik olarak meydana gelen olayların Filistinli halkın varlığını hedef alan bir savaş olduğunu dile getirdi. 

Gerçekleştirilen bütün bu baskınların işgal yönetiminin Filistinlilere ve onların kutsal mekanlarına yönelik olarak yönlendirdiği ifade eden Berhum, buraların kimliğini silmeyi ve Yahudileştirmeyi amaçlayan bir din savaşı olduğunu kaydetti. 

Fevzi Berhum, bu düşmanlıklar karşısında Filistin halkının bütün mensuplarının ve oluşumlarının harekete geçmesi, işgale ve onun yerleşimci gruplarına karşı durmaları gerektiğini ifade etti. 

Berhum açıklamasında işgale ve yerleşimcilere karşı gerçek bir savaş verilmesi, kutsal mekanların savunulması ve her ne kadar fedakarlık yapmayı gerektirse de buraların korunması çağrısı yaptı. 

Siyonist işgale karşı zorlayıcı kararların alınamamasının, onunla ilişkilerin normalleştirilmesi için yarış yapılmasının, Filistin halkının ve kutsal yerlerinin korunması, direnişinin güçlendirilmesi konusunda kusur edilmesinin işgalciye suçlarını ve ihlallerini artırma cüreti verdiğini belirtti.

FİLİSTİN'DEN UNESCO'YA HAZRETİ İBRAHİM CAMİİ’Nİ KORUMA ÇAĞRISI

Filistin Yönetimi de Hazreti İbrahim Camii'ni terör rejiminin ihlallerine karşı korumak için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütüne (UNESCO) çağrıda bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, fanatik Yahudilerin işgaa güçlerinin korumasında Harem-i İbrahim'e düzenlediği baskınlara dikkat çekilerek, "Söz konusu ihlaller, başta UNESCO başta olmak üzere ilgili uluslararası kurumları dini mekanlara ilişkin sorumluluklarını yerine getirmeyi zorunlu kılıyor." denildi.

Açıklamada, "Uluslararası kuruluşları, işgal makamlarını bu kuruluşların kararlarına saygı duymaya ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını durdurmaya zorlamak için daha fazla çaba göstermeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verilerek, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının "tehlike çanlarını" yeniden çalmaya neden olduğuna vurgu yapıldı.

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının, camiyi tamamen kontrol altına alınmasına ve Müslümanların ibadet etmelerine doğrudan "tehdit" teşkil ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu provokatif saldırılar, işgal rejiminin Batı Yaka'daki birçok tarihi ve dini mekanları kontrol altına alma ve bu alanları Talmudik rivayetlere uygun bir şekilde Yahudileştirmeye yönelik projelerinin bir parçasıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

CAMİLERİ SİNAGOGA ÇEVİRME PROJESİ

Siyonist terör rejimi, uzun süredir Filistin’deki camileri sinagoga çevirmeyi planlıyor. Hatta bu yönde bazı ciddi adımlar da attı.

Terör rejiminin 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Yaka'da bulunan Hazreti İbrahim Camii, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan bir siyonistin saldırısından sonra kapatılmış ve açıldığında da yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde bölünmüştü.

Hazreti İshak ve eşinin bulunduğu kabirler Müslümanlara ayrılan kısımda kalmış, diğerleri ise Yahudilere ayrılan ve sinagoga çevrilen bölümlerde bırakılmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir