• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistinli annelere 100 haftadır destek gönderiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu, 100’üncüsünü düzenlemiş oldukları basın açıklamasıyla Filistinli Müslümanlara olan desteklerini yineledi.

Balıklıgöl Dergâh Camisi'nde bu hafta 100’üncüsü düzenlenen basın açıklamasını, platform adına Avukat Zehra Kazan okudu.

Basın açıklamasına intifadaya selam göndererek başlayan Kazan, “Bugün 100’üncüsünü düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, intifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kudüs Anneleri Platformu olarak yüz haftadır bu alanda Filistinlilere destek açıklaması yaptıklarını belirten Kazan, “Dilimizle, duamızla Filistin’de, kendi vatan topraklarında işgalci siyonist israil teröristleri tarafından işgal ve zulüm altında bulunan Filistinli Müslüman kardeşlerimizin, Ümmetin izzeti için ortaya koydukları dik duruş ve direnişlerine destek olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bunu da siz değerli katılımcı ve basın mensuplarımızın desteğiyle devam ettiriyoruz. Bu süre zarfında elimizin, dilimizin, gücümüzün yettiği kadar konuyu haftalık gündemler hâlinde irdeleyerek, dualarımızı yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Dua buluşmalarımızı başkenti Kudüs olan Hür Filistin Devleti’nin topraklarında zulüm ve işgal bitene kadar devam ettirmeyi de planlıyoruz. Bu süre zarfında gerek medya, sosyal medya ve dualarımız vasıtasıyla birçok ‘gönüllü Kudüs annesi ve anne adayının’ konuyla alâkalı olarak bilgilenmesini sağlamış olduk.” ifadelerini kullandı.

“Bizim İçin Birlik Kudüs’tür. Kudüs’ün Yolu Ayasofya’dır. Gündemimizdeki Kudüs Kadar Ümmetiz.” düsturuyla hareket ettiklerini belirten Kazan, “Kudüs Anneleri Platformu olarak bizim bu noktada uyarımız güncel gündemlerde yaşamak yerine ümmetin sorun ve sıkıntılarına yoğun bir şekilde irdelemeli, çözümleri için mücadelelerde yer almalıyız. Unutmayalım ki; ümmet bu hâldeyken bizlere büyük sorumluluklar düşüyor, sorumluluklarımızın bilincinde ve farkında olmalı, bu farkındalık doğrultusunda da yaşamalıyız. Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 87’nci cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın kalacaktır”

Tüm Müslümanları 3’üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne davet eden Kazan, “Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3’üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan sizleri 3’üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz. Siyonist israile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz. Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın kalacaktır.” dedi.

Program başta Filistin olmak üzere tüm İslam beldelerinde zulüm altındaki Müslümanlara yapılan dua ile sona erdi.

“Son açıklamamızı Mescid-i Aksa’nın bahçesinde yapmak istiyoruz”

Kudüs Anneleri Platformu Sözcüsü Avukat Zehra Kazan, basın açıklamasının ardından 100’üncü basın açıklaması ile ilgili duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaştı.

Kazan, “100 hafta önce bu etkinliğe başlarken Filistin özgür olana kadar burada her cumartesi günü bir araya gelip, Kudüs ve Filistin’de, zulüm altında olan fedakârlıklar yapan çocuklarından, evlatlarından, eşlerinden ve yuvalarından vazgeçen Filistinli kadınlarımıza destek olmak amacı gütmüştük. 100 haftadır buradayız. Bizim niyetimiz; Filistin’in bir an önce özgür olması ve bu özgürlükle birlikte son açıklamamızı Mescid-i Aksa’nın bahçesinde yapmak istiyoruz. O günün de en yakın zamanda geleceğini umuyoruz. İnşallah bir 100 hafta daha burada geçirmeyeceğiz. En kısa zamanda özgür Filistin’de, özgür Kudüs’te, basın mensupları ile beraber son basın açıklamasını yapmayı umuyoruz.” diye konuştu.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila ise 100’üncü basın açıklaması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sayının bir öneminin olmadığını biz burada müşahede ettik. Bu bacılarımız, annelerimiz, ablalarımız, 100 haftadır bu eylemi gerçekleştiriyor. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Bu bizde daha büyük umutlara, aşka, gayrete ve cehde vesile oluyor. Bu cehdi bir gün Gazze’yi, Filistin’i ve tüm İslam beldelerini özgürleştireceğine inanıyorum.” dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir