• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
İstanbul`da 3 Yeni Toplu Ulaşım Yolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul’da “toplu ulaşım yolu” uygulaması yaygınlaştırılıyor. 3 güzergah daha "Öncelikli Yol" kapsamına alındı.

Sarı çizgilerle ayrılan yollar saat 07-10.00 arası ve 16.00 - 20.00 arası sadece toplu taşıma araçları tarafından kullanılıyor.

Böylece İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde özel araçlar ile toplu taşıma araçları farklı şeritleri kullanıyor, otobüsle yolculuk yapanlar zamandan tasarruf sağlıyor.

Uygulamanın son örneği Atatürk ve Tarlabaşı Bulvarları ile Tersane Caddesi’nde hayata geçirildi.

Uygulama İçin Kim Ne Diyor?

Toplu taşıma alışkanlığının artmasını amaçlayan uygulamadan şoförler memnun.

Bir şoför, “Bu vaziyet devam ederse çok rahat, dolmuşlar için, otobüsler için çok güzel. Gerçekten iyi düşünmüşler” derken bir diğeri de “Özel araçlar uyunca, bizim için avantajı oldu. Hem bizim işimize yarıyor, hem müşterinin işine yarıyor. Daha çabuk gitmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Yolcuların bakış açısı ise biraz farklı.

Bir vatandaş, "Toplu taşıma için olumlu, ama diğer sürücüleri de düşünmek lazım aynı güzergahta" diye konuşurken bir başka vatandaş, “Uygulama güzel ama uyan kim acaba? Sarı minibüsler, taksiler park ediyorlar. Aslında herkes kurallara uysa her şey rahat olur ama uymuyorlar” dedi.

Uygulama saatleri ve giriş çıkışlara ait düzenlemeler, şeritlerde ve tabelalarda belirtiliyor. Yol ihlallere karşı EDS kameraları ile denetleniyor.

Kurallara uymayan sürücülere para cezası kesiliyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir