• DOLAR 32.34
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2239.761
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Belediyesi ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında 15 Ağustos 2018 tarihinde düzenlenen imza töreniyle hayata geçirilmeye başlanılan "Alo Tevşo Pazar" projesinin tamamlanmaması Alo Tevşo esnafını mağdur ediyor.    

Mart 2019 tarihinde bitirilmesi planlanan projenin bir an önce tüm eksikliklerinin tamamlanması ve açılışının yapılmasını isteyen esnaf, yetkilileri göreve çağırdı.

Esnaf Halil Bozdemir, "Yaklaşık 26 dükkân var. Dükkânların önündeki çatıların hepsini bozup yapma sözü verdiler. Söz verdikleri halde yapmıyorlar, bu yüzden mağduruz. 20 esnaf toplanmışız, bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." dedi.

"Sorunumuz giderilsin istiyoruz"

Proje ile işlerinin daha güzel olmasını beklerken mağdur edildiklerini aktaran Esnaf Nasfettin Tiren, "Çatılarımızı bozmuşlar, eşyalarımızın hepsi dışarıda kalmış. Yağmur yağarsa hepsi ziyan olur. Bize, yapılacak sözünü verdiler ancak şimdi caymışlar. Sorunumuz giderilsin istiyoruz. Kıştır, çok mağdur olacağız. Biz yapsak, yolu, hepsini kapatırız." ifadelerini kullandı.

"Dükkânlarımızın önüne tente istiyoruz"

Alo Tevşo Pazarı'nda 15 yıldır esnaf olduğunu aktaran Cüneyt Coşkun, "Yazın sıcaktan, kışın soğuktan idare edemiyoruz. Yağmur sağarsa hiçbir eşyamınızı dışarı çıkaramıyoruz. Yetkililerden isteğimiz, söz verildiği gibi dükkânlarımızın önüne tente yapılmasıdır. Bir kilo peynir veya sebze satamaz hale geldik. Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Gazetelere vermişler 'esnafın tentelerini yapmışız' diye ancak sadece 4 kişinin tentelerini yapmışlar. Bizi mağdur etmişler. Dükkânlarımızın önüne tente istiyoruz." şeklinde konuştu.

"İsteğimiz bu eksikliklerimizin bir an evvel tamamlanmasıdır"

Alo Tevşo esnafından Tekin Bulut ise şunları aktardı:

"9 ay önce buranın işine başladılar. Bizden müsaade isteyip burayı daha güzel yapmak istediler. Bu gün bitirdiklerini söylüyorlar ancak 9 aydır niye esnafı yerleştirip açılışı yapılmıyor. Açılışı yapılırsa biraz iş yaparız. Ayrıca dükkânlarımızın önündeki çatıları hepsini bozup tente yapacaklarının sözünü verdiler ancak verdikleri sözü yerine getirmiyorlar. Belediye 'müteahhittin işi' diyor, müteahhit ise 'belediye işi' diyor. İki taraf topu birbirine atıyor. Yapmasalar biz kendi yöntemlerimizle yaparız gene yollar kapansın. İki taraf anlaşamıyor, biz esnaflar mağdur oluyoruz. İsteğimiz bu eksikliklerimizin bir an evvel tamamlanmasıdır." (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız