• DOLAR 34.411
  • EURO 36.32
  • ALTIN 2837.087
  • ...
"Tarihi değerleriyle barışık bir nesil ile geleceğe yürümek zorundayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesinde yapımı biten hangar binası ve 50 dairelik lojman için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugün üniversitemizde 50 lojmanın ve hangar binamızın açılışını yapıyoruz. Öncelikle Cenab-ı Allah hayırlı, mübarek eylesin. Bu 50 lojman ile birlikte Bingöl Üniversitemizin lojman sayısı 240'a çıkmış durumda, bu gerçekten önemli. Bir altyapı, nitelikli personeli buraya çekebilmek açısından çok çok önemli." dedi.

"81 vilayetimizde de üniversitelerimiz var"

Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, doğuda Güneydoğu'da, batıda ne varsa o olacak anlayışıyla hareket etmeseydi bugün bu üniversitemiz burada olmazdı. Bizim anlayışımız başından itibaren bu oldu, her zaman bölgesel milliyetçiliğe karşı olduğumuzu söyledik, 'batıda ne varsa, doğuda da o olacak' dedik,  'kuzeyde ne varsa güneyde de olacak' dedik. '82 milyon birlik, beraberlik, kardeşlik içinde geleceğe yürüyeceğiz' dedik.  İşte bu anlayışın bir sonucudur ki bugün 81 vilayetimizde de üniversitelerimiz var. Şırnak'ta da var Hakkâri’de da var Muğla'da da var Rize'de de var Trakya'da da var. Gerçekten bir üniversite şehri haline geldi birçok ilimiz." ifadelerini kullandı.

"Bilgiyi; kalkınma için sosyal refah için kullanan bir üniversite olması lazım"

"Üniversiteleri 3 fonksiyon itibariyle tanımlıyorum" diyen Yılmaz, şunları söyledi: 

Birinci fonksiyon öğretim fonksiyonu;  yani mevcut bilgiyi yeni nesillere aktarma işi, bunu en güzel şekilde zaten yapıyorsunuz. İkinci fonksiyon araştırma fonksiyonu;  mevcut bilgiye yeni bilgi ilave etme fonksiyonu, bu araştırma ile ilgili ve burada da Bingöl Üniversitesi araştırma laboratuvarları ile özel sektörle kurduğu ilişkiler ile güzel bir noktaya doğru gidiyor. Üçüncü fonksiyon ise girişimcilik fonksiyonu; biz artık üniversitelerin girişimci olmasını istiyoruz. Yani sadece bilgiyi öğreten veya bilgeye ilaveler yapan bir üniversite değil, bilgiyi aynı zamanda kalkınma için sosyal refah için kullanan bir üniversite. Bilgiyi hayata uygulayan bir üniversite, buna girişimci üniversite diyoruz. Bu girişimcilik anlamında da üniversitemiz iyi bir yere gelmiş durumda. Yine Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tensipleriyle Türkiye'de 6 pilot üniversiteden bir tanesi Bingöl Üniversitesi, yerel bölgesel kalkınmada bir üniversitemiz. Bu çerçevede de bal başta olmak üzere yöresel kaynakların değerlendirilmesinde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Burada da iyi bir yere gelmiş durumdayız inşallah. Önümüzdeki süreçlerde bunun faydalarını da hep birlikte göreceğiz. Bilgiyi öğreten, bilginin üstüne yeni bilgiler koyan, bilgiyi kullanan bir üniversite olmazsa olmaz. Kalkınma sürecinde ve inşallah Bingöl üniversitemiz bu yolda devam edecek.

"Zor zamanlardan geçiyoruz"

Daha iyi bir gelecek hazırlamaya odaklanacaklarını dile getiren Yılmaz, "Zor bir dünyadayız. Değerli kardeşlerim, dünya şu anda gerçekten zor bir dönemden geçiyor. Hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak, küresel krizin etkilerini bir türlü aşamamış bir dünyadayız. Soğuk Savaş sonrası güç mücadelelerinin yapıldığı bir dünyadayız. Çatışmaların yoğunlaştığı bir dünyadayız. Suriye'den Yemen’e, Libya'dan Afganistan'a, Somali’ye kadar. Coğrafyamızda çok ciddi krizlerin yaşandığı bir dünyadayız. İşte bu dünyada güçlü olmak istiyorsanız, ayakta kalmak istiyorsanız her şeyden önce bilgiye önem vermek durumundasınız. Yetişmiş donanımlı nesillerle, bu meydan okumalara karşı koymak zorundasınız." diye konuştu.  

"Tarihi değerleriyle barışık bir nesil ile geleceğe yürümek zorundayız"

Yılmaz, şöyle devam etti: "Yalnız burada şunun da altını çizmek istiyorum. Sadece bilgi yetmez, şuura da ihtiyacımız var. Şuursuz olduğunuz sürece ne kadar bilgili olursanız olun başta güçlerin oyuncağı olmaktan kurtulamazsınız. Vatanını, milletini seven, tarihi ile değerleriyle barışık bir nesil ile geleceğe yürümek zorundayız. Bir taraftan geleceği kurarken modernleşirken, modern hayatın bütün imkânlarını sağlarken, diğer taraftan geçmişle bağlarımızı da koparmamak zorundayız. Tarihte belli bir dönemde maalesef bu anlayışla hareket edilmedi, bizim tarihimize farklı bir şekilde bakmamız bize anlatıldı. Ama çok şükür bugün farklı bir noktadayız. Tarihimizle barışık bir şekilde, geçmişimizle barışık bir şekilde, değerlerimiz ile barışık bir şekilde geleceğe yürüyoruz. İşte en sağlıklı yürüyüş de budur. Geçmişle gelecek arasında aslında bir kopuş yok, bir çatışma yok. Biz her ikisini bir arada sağlamak durumundayız."

Programda ayrıca Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ve Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Çapak birer konuşma yaptı.  (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir