• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malezya işgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malezya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, işgal rejiminin saldırılarının çok ileri gittiği ve güç dengelerinin gözetilmediği, saldırılarda bütün uluslararası yasaların açıkça ihlal edildiği dile getirildi. 

Açıklamada, “Malezya, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını sürdürmesine karşı durmaya devam etmektedir. Bu abluka bir halkın topluca cezalandırılmasıdır ve Gazze halkının çok büyük sıkıntılara ve zorluklara maruz kalmasına neden olmaktadır. Bu bölgedeki insanî yardım kuruluşları ve İsrail işgali altındaki diğer Filistin bölgeleri de bu ablukadan büyük zarar görmektedir.” denildi.

Malezya'nın uluslararası kamuoyunu, İsrail'in hukuk dışı işgalinin son bulması ve bağımsız Filistin devletinin kurulması için harekete geçmeye çağırdığı açıklamada,  Malezya'nın aynı zamanda daha fazla kayıp verilmemesi için ateşkesi kabul eden bütün tarafları da kendilerine hâkim olmaya çağırdığını belirtti.

Siyonist işgal güçlerinin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadının komutanlarından Baha Ebu'l-Ata'nın şehit olmasına neden olan saldırılarından sonra Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılarda 8'i çocuk, 3'ü kadın 36 kişi şehit olmuş, 100 Filistinli de yaralanmıştı. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir