• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
On Binler Mevlana`nın `Gel` Çağrısına Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Şeb-i Arus törenleri 7 Aralık`ta Mevlana Müzesi`nde yapılan açılış töreniyle başlamıştı. Törenlerin 17 Aralık`a kadar sürdüğünü ifade eden Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, ``Mevlana Müzesi`ne bu 11 gün içerisinde 75 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Ziyaretçi yoğunluğu özellikle hafta sonları daha çok hissedildi`` dedi.
 
Ziyaretçi sayısının geçen yıla göre, daha fazla olduğuna dikkati çeken Benli, ``Geçen yıl Aralık ayı içerisinde 95 bin civarında ziyaretçimiz varken, bu yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında 75 bin 101 ziyaretçi Mevlana Müzesi`ni gezmiş oldu. Bu da bir ay ile 11 gün içerisinde ziyaretçi sayısını ortaya koyuyor`` diye konuştu.
 
Törenler sırasında, çeşitli sebeplerden dolayı zaman zaman müzenin kapatıldığını veya ziyaretçileri ücretsiz almak durumunda kaldıklarını da ifade eden Benli, bu gibi durumların istatistiklere yansıtılmadığını aktardı.
Bu yılki Şeb-i Arus törenlerinin özellikle Mevlana Müzesi için verimli ve bereketli geçtiğini anlatan Benli, şu sözleri kaydetti: ``Mevlana Müzesi`ni günlük yaklaşık 900 yabancı ziyaretçi gezdi. Bu da güzel bir rakam… Bunun yanında sevindirici bir konu da, günlük bin kişinin Müze Kart ile Mevlana Müzesi`ne girdiğini görmekteyiz. Bu bize önemli bir çalışmanın verimini gösteriyor. Bu yıl yabancı ziyaretçilerden Hollandalılar ve Amerikalıların daha ağırlıklı olduğu görülmekte... Elbette ki bunun yanında Ortadoğu`dan, Uzakdoğu`dan da müzemizin ziyaret edildiğini tespit ettik.``
 
Mevlana Müzesi, Şeb-i Arus günü olan 17 Aralık`ta 6 bin 75 kişiyi ağırladı. Bunun 5 bin 566`sını yerli, 80`ini yabancı turist, 429`unu da müze kartla giriş yapan ziyaretçi oluşturdu.
 
Müzeyi, etkinliklerin yapıldığı 11 günde ise 8 bin 116`sı yabancı olmak üzere toplam 75 bin 101 kişi ziyaret etti. Müzeye, günlük ortalama 8 bin kişi giriş yaptı. (M. Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir