• DOLAR 32.34
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2238.87
  • ...
Sadr’dan protesto gösterilerine övgü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sadr, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Bazı hatalar yapılsa da gösteriler ve oturma eylemleri karşısında saygıyla eğiliyoruz. Gösteriler önemli zaferler elde etti. Bu zaferlerin en önemlisi de yolsuzluk yapanları küçük düşürmesi ve korkutmasıdır” diye yazdı.

Güvenlik güçlerine gösteri ve oturma eylemi düzenleyenlere zarar vermeme çağrısında bulunan Sadr, “Protestoların barışçıl bir şekilde sürdürülmesi, bu devrimi başarıya ulaştıracaktır. Devrimcilerin ABD ve diğer yabancı müdahalelerden uzak durması ve diplomatik misyon ile büyükelçiliklere zarar vermemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Sadr, gösterilerin, akıllıca bir yolla yüzleri yenilemek ve Irak’ın riskli ve korkunç boşluğa düşmemesi için muhteşem bir fırsat olduğunu belirtti.

Sadr, parlamentodaki ‘onurlu kişilere’ anayasa maddelerini, Seçim Komisyonunu ve yasalarının değiştirilmesi gibi köklü reformları onaylama çağrısında bulundu. Sadr ayrıca, ‘onurlu memurların kapsamlı greve katılarak bir gün dahi olsa devrimci kardeşlerine destek olması’ gerektiğini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir