• DOLAR 32.341
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2239.698
  • ...
Çocukları Mustafa Kemal'e secde ettirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

FARUK KUZU - HABER YORUM

Daha önce AK Parti Muğla İl Gençlik Kolları tarafından paylaşılan bir videoda Allah'ın sıfatlarının Mustafa Kemal için kullanılması büyük tepki çekerken, bu defa başka bir skandal  yaşandı. Ortaya çıkan bir videoda bir okuldaki küçük çocukların önlerindeki "Kalpaklı Atatürk"posteri önünde secde ettirildiği görülüyor.

Her fırsatta Allah'a secde için camiye giden öğrencileri hedef alan Kemalist kesimin sınır tanımaz Mustafa Kemal sevgisi, minik çocukları Mustafa Kemal'in portresi önünde secde ettirmeye kadar vardırdı.

Videoda yayınlanan görüntülerde bir öğretmenin ilkokul çocuklarını Mustafa Kemal portresinin önünde secde ettirmeye çalıştığı ve minik çocukların tazimde sonra tek tek secde ettikleri görülüyor.

O esnada bir öğrenciye okutulan şiirde, "Sonsuz olan kudreti sığmaz akla" şeklindeki ifade dikkat çekti.

Söz konusu skandal görüntülere tepki çığ gibi büyürken insanlar "Acaba Mustafa Kemal ilahlaştırılmaya mı çalışılıyor?"sorusunu sormaya başladılar.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Lakin toplumun temel dini inancıyla bu kadar tezat oluşturan ve toplumu tahrik eden böylesi bir vakıa için sadece MEB'in değil ADALET BAKANLIĞI'NIN da soruşturma başlatması gerekmez mi?

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir