• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yemen`de Ele Geçirilen Silahlarla İlgili Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Yemen`in Hudeyde yolu üzerinde bulunan Hais kenti girişinde yapılan kontrollerde 67 kutu içerisinde Türkiye menşeli yaklaşık yedi bin adet tabanca ele geçirildiğine dair basında çıkan haberlere işaret ederek, söz konusu haberlerde yer alan iddiaların ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıldığını, gerekli incelemelerin başlatıldığını belirtti.

Yemen makamlarıyla da temas kurularak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi talep edildiğini ifade eden Ünal, ``Bahsekonu silah sevkiyatı hiçbir şekilde tarafımızdan verilmiş bir izne dayanmamaktadır. Esasen, evvelce de defaatle vurguladığımız gibi, çatışma riskinin yüksek olduğu bir bölgede daha çok insanın ölümüne yol açabilecek böyle bir silah ihracatına izin verilmesi söz konusu olamaz`` dedi.

Türkiye`den silah ihracatının, bu konudaki uluslararası mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini ve buna ilişkin verilerin, uygun uluslararası platformlarda şeffaf bir şekilde paylaşıldığını belirten Ünal, şunları kaydetti:

``Türkiye, Yemen`de geniş katılımlı siyasi diyalog ve uzlaşı sürecine halel getirebilecek her türlü riske karşı dikkatli ve duyarlı tutumunu kararlılıkla sürdürmektedir. Yetkili makamlarımız, haberlerde Türkiye`den gönderildiği iddia olunan silahların gerçek menşei, Yemen`e nakliye yol ve araçları hakkındaki çok yönlü incelemeleri sırasında, Türkiye-Yemen ilişkilerine menfi etkide bulunmayı hedeflemiş olabilecek bazı mihrakların mevcudiyeti dahil, tüm ihtimalleri dikkate almaktadır.

Türkiye, Yemen`de ihtiyaç duyulan güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesine her türlü desteği vermeye devam edecek, dost ve kardeş Yemen halkının huzur ve refahının pekiştirilmesine yönelik bu sürece olumsuz yansıyabilecek tüm girişimlere karşı kararlı tutumunu sürdürecektir.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir