• DOLAR 32.334
  • EURO 35.216
  • ALTIN 2246.85
  • ...
İslam ülkelerinde Mevlid-i Nebi büyük coşkuyla karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

5 yıldır Suudi'nin başının çektiği koalisyonun kuşatmasına ve saldırganlığına rağmen yüz binlerce kişi, Yemen'in başkenti Sana'da, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifinin yıldönümünü büyük bir sevinçle kutladı.

Meydanlara akın eden Yemenliler, Hazreti Muhammed'e olan sevgi ve saygılarını ifade eden pankartlar taşıdılar.

Alemlere rahmet olarak gönderilen yüce Peygamber Hazreti Muhammed'in viladet olayının ihya edilmesinin, siretten ders ve ibret çıkarmak için bir vesile olduğuna işaret eden katılımcılar, ilahiler seslendirdi, salavatlar getirdi, dualar yaptı.

Halk, tüm saldırı ve kuşatmalara rağmen Peygamber sevdası etrafından toplanarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Sana'nın yanı sıra aynı şekilde Hudeyde, Saada, Hac, İbb gibi şehirlerde de kitleler, meydanlara akın ederek mevlid-i nebiyi ihya etti.

Tunus'ta etkinliklerin adresi tarihi Ukbe bin Nafi mescidi oldu

Mevlid-i Nebi'nin coşkuyla karşılandığı bir diğer İslam ülkesi de Tunus oldu. Tunus'un Kayrevan kentinde sahabeden meşhur komutan Ukbe bin Nafi'nin miladi 670 inşa ettirdiği mescidinde düzenlendi.

Yüzbinlerce insanın iştirak ettiği etkinliklerde yurt içi yanı sıra yurt dışından da geniş bir katılım sağlandı.

Kayrevan'daki etkinliğe ülkenin yeni Cumhurbaşkanı Kays Said de katılım sağladı.

Hicretin 50’nci yılında inşa edilen Ukbe Bin Nafi Mescidi önünde konuşma yapan Said, şu ifadelere yer verdi: "Mevlit etkinlikleri Hafsiler (1229-1574) döneminden bu yana düzenleniyor. Yıl dönüm etkinlikleri Kayrevan'da ve Tunus'ta, tarihimizi canlandırmak ve ülkemiz için yeni bir tarih öngörmek, İslam'ın asil değerlerini uyandırmak için düzenleniyor. Gerçek değerler imanda ve tevhittedir. Ve ayrıca belki de en önemlisi hayatımızın her alanında istikamet üzere kalmaktır. Tarihin bize gösterdiği gibi kimliğimiz üzerine yapılan marjinal tartışmalardan uzak durmalıyız."

Kayravan'da yaklaşık bir hafta sürecek mevlid-i nebi etkinlikleri kapsamda Peygamberimizin sireti okunarak ders ve ibretler çıkarılacak, salavat ve zikirler okunacak, ilahiler seslendirilecek. Ayrıca, Kur'an ve Hadis yarışmaları düzenlenerek derece alanlara ödülleri takdim edilecek.

Yemen ve Tunus'un yanı sıra Mısır, Fas, Cezayir, Filistin, Suriye, Irak, Sudan, Libya, Ürdün, Umman, BAE, Suudi Arabistan, Çad, Pakistan, Endonezya gibi ülkelerde de halk, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıldönümünü sevinçle karşıladı.

Söz konusu ülkelerde Hazreti Muhammed'in viladeti vesilesiyle cadde, ev ve dükkanlar süsleniyor, fakir ve muhtaçlara yardımlar yapılıyor, çocuklar çeşitli hediyelerle sevindiriliyor. Şeker, lokum ve türlü türlü ikramların dağıtıldığı bu mübarek günde ev hanımları, hazırladığı birbirinden güzel yemekleri komşularına dağıtıyor. Bu günü camilerde ihya eden halk, bol bol ibadet edip dualarda bulunuyor. (Fırat Arslan, Zeyd Varol- İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir