• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Akar: Rusya ve ABD söz verdi ancak...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CNN International gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akar, "Rusya ve ABD'nin, PKK/YPG'nin, güvenli bölgelerden çıkarılacağına dair söz verdiğini hatırlatan Akar, "Yani hem operasyon bölgesinde hem de operasyon bölgesinin doğusu ve batısından bunlar çıkarılacaktı. Ancak  YPG teröristleri tarafından yapılan çok sayıda ihlal var ve biz de bunlarla mücadele ediyoruz. Aynı zamanda da Rusya ve ABD ile iş birliği yapıyoruz ve PKK/YPG'yi o bölgelerden çıkarmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

Bakan Akar, bir soru üzerine Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) herhangi bir terör örgütü ile bağının olmadığını belirterek, tümünün Suriyelilerden oluştuğunu ifade etti.

DAİŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'ye yönelik operasyon öncesinde ABD ile askeri olarak bazı bilgileri paylaştıklarını söyleyen Akar, "Unsurlarımız da koordinasyon sağladılar. Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra komuta kademesindeki arkadaşlarımız sahadaki unsurlarımızı devam eden operasyonlara bir zarar vermemeleri konusunda uyardı." dedi ve operasyon öncesinde Bağdadi'nin İdlib'de olduğu bilgisine sahip olmadığını sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir