• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
İstanbul'da 21 okulda deprem eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

22 Ekim'de başlanan ve bugüne kadar 21 okulda gerçekleştirilen eğitimlerle, çok sayıda öğrenciye, deprem öncesi ile sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hayat kurtarıcı bilgiler verildi.

İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonu, AKOM'un desteği ile pilot bölge olarak seçilen Avcılar ve Silivri'de "Deprem Farkındalık ve Güvenli Yaşam Eğitimleri" verildi. Eğitimler, her ilçenin belediye çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Deprem Farkındalık ve Güvenli Yaşam Eğitimleri'ni toplumun her kesimine vermeyi hedeflenen eğitimde, ilçelerin belediye çalışanlarından sonra şimdi de öğrencilere eğitim verilmeye başladı. Bu kapsamda 17 günde 21 okulda çok sayıda öğrenciye, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hayat kurtarıcı bilgiler verildi.

Sismoloji Uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış'ın renkli anlatımıyla, Avcılar Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda başlanan eğitimlerde, öğrencileri sıkmadan ve korkutmadan deprem gerçeği gözler önüne serildi.

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna dikkat çekilen eğitimlerde; depreme ve onun meydana getirebileceği zararlara hazırlıklı olma ve gerekli önemleri almanın önemine dikkat çekiliyor. Sismoloji Uzmanı Barış ve uzman eğitimciler aracılığı ile toplumun tüm kesimlerine verilmeye çalışılan eğitimlerde ayrıca, proaktif bir yaklaşımla deprem öncesi, deprem anında ve ardından neler yapılması gerektiği anlatılıyor.

Deprem ile ilgili verilen eğitimlerin farklı kurum ve alanlarda devam edeceği belirtildi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir