• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan’a gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Dördüncü Toplantısı’nın icrası kapsamında, 7 Kasım 2019 tarihinde Macaristan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı János Ader’le gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’la birlikte Konsey toplantısına başkanlık edecek.

Temaslarda, Türkiye-Macaristan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek. Bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Konsey toplantısı vesilesiyle, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeye matuf muhtelif anlaşma ve belgelerin imzalanması da öngörülüyor.

Türk ve Macar işadamları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orbán’ın katılımlarıyla icra edilecek toplantıda biraraya gelecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte’deki Gül Baba Türbesi’ni ve bu vesileyle Türbe kompleksinde, Türkiye Okçular Vakfı ile Gül Baba Türbesi Mirası Koruma Vakfı tarafından düzenlenen “Minyatürlerle Osmanlı Devri Türk Okçuluğu” sergisini ziyaret etmeleri de planlanıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir