• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Yabancı öğrencilere Gaziantep tanıtılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2019-2020 eğitim-öğretim yılıyla birlikte dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek bölgenin en büyük üniversitelerinden olan Gaziantep Üniversitesi'nde eğitim gören yerli ve yabancı öğrenciler, "Şehr-i Antep'i Geziyorum Projesi" kapsamında Gaziantep'i daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

Tarihi, kültürel mimari dokusu ve kente kazandırılan müzeler ve etkinlik alanlarıyla "Küçük Buhara" olarak da adlandırılan Gaziantep'i daha yakından tanıma fırsatı bulmanın yanı sıra kente daha çabuk adapte oluyorlar.

Gaziantep'in tanıtıldığı ve rehberler eşliğinde gerçekleştirilen kent gezisinde öğrenciler, Tarihi Antep Kalesi başta olmak üzere, tarihi camileri ve hanları ile Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, kentteki diğer çarşıları, müzeleri ve Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesini geziyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Şehr-i Antep'i Geziyorum Projesi" ile ilgili bilgi veren Proje Direktörü Salih Açıkgöz, proje kapsamında eğitim için Gaziantep'e yurtiçinden ve yurtdışından gelen öğrencilere Gaziantep'in tarihi mekânlarını ve şehri tanıttıklarını söyledi.

Gaziantep'e eğitim amacı ile gelen yerli ve yabancı öğrencilere kentin kültürünü tanıtmak amacıyla böyle bir proje başlattıklarını belirten Açıkgöz, Gaziantep'in tarihi, kültürel ve doğa güzelliği olan bu tür mekânları gezdirerek tanıtmak, öğrencilerde hoş bir anı bırakmak için şehir turu düzenlediklerini belirtti.

"Şehrimize ilk defa gelen gençler ile bağlantı kurarak şehrimizi, kültürümüzü ve misafirperverliğimizi onlara göstererek bir uyum programı yapmış oluyoruz." diyen Açıkgöz, "İlk defa Gaziantep'e gelen ve üniversitemizde eğitim gören, TÖMER kursuna katılan öğrencilerimizi Gaziantep'i tanımaları, tarihini bilmeleri, Gaziantep'te oldukları sürece yabancılık çekmemeleri için kenti tanıtıyoruz. Bu gezilerimiz birkaç gündür devam ediyor ve bundan sonraki günlerde de devam edecek. Gaziantep'e ilk defa gelen ve Gaziantep'i tanımayan yabancı ve yerli öğrencilerimize kentimizi tanıtıyoruz. Öğrencilerimize öncelikle tarihi mekânları gezdiriyoruz. Daha sonra şehir merkezini kendilerine tanıtıyoruz." dedi.

Öğrencilerin bu gezilerden memnun ayrıldıklarını aktaran Açıkgöz, "Birçok öğrencimiz bilmedikleri bir tarih ile karşılaşıyorlar. Öğrencilerimiz bu şehri tanıdıkça mutlu oluyorlar. Biz de öğrencilerimizin şehre hızlı bir şekilde adapte olmaları için bu projeyi yapıyoruz, önemsiyoruz. Öğrencilerimiz şehri tanıdıkça bize daha çok ve çabuk ısınacaklar. Şehri tanıdıkça Gaziantep'i tanıyacaklar ve Gaziantep'i tanıdıkça ülkelerine döndüklerinde Gaziantep'i ve Türkiye'yi daha iyi anlatacaklar. Bundan dolayı biz bu projeyi önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Seda Boz, "Gaziantep Üniversitesi'nden öğrencilerimizi şehir turuna çıkardık. Öğrencilerimizin Gaziantep'i daha iyi tanımaları için kentteki müzelerimizi ve diğer tarihi yerleri gezdirdik. Onların yüzündeki mutlu ifadeyi gördük. Gaziantep'i ve Gaziantep'te yaşamayı seviyorlar. Biz de öğrencilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Gaziantep'i çok beğendiğini belirten Suriyeli Firas Abdullah, "Gaziantep'i yakından tanımamız için bize yönelik gezi programı var. Gaziantep'i geziyoruz. Gaziantep tarihi bir şehir. Müzeleri ve Antep Kalesi ile diğer tarihi mekânları gezdik. Gaziantep'i çok beğendik. Gaziantep gerçekten de güzel ve görülmesi gereken bir şehir." diye konuştu.

Myanmar'dan Gaziantep'e gelen Aung Htet Moe, "Gaziantep'i çok seviyorum. Bugün arkadaşlarımızla birlikte Gaziantep'i gezdik. Bu gezi için çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Halep Kalesine çok benzediği için en çok Antep Kalesini beğendiğini belirten Suriyeli Bedia Mahmud ise, "Eğitim için Gaziantep'e geldim ve Gaziantep'i çok sevdim. Bugün Gaziantep'in tarihi mekânlarını görme fırsatı bulduk. Antep Kalesi, Halep Kalesine çok benziyor. Gaziantep'te olduğumdan dolayı çok mutluyum. Çünkü Türkiye'yi ve Gaziantep'in tarihi yerlerini gördük." dedi.

Ekvator'dan Gaziantep'e gelen Daniel Ortega da Gaziantep'te ve Şanlıurfa'da güzel tarihi mekânların olduğunu, bu bölgeyi çok beğendiğini belirterek, gezide emeği geçenlere teşekkür etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir