• DOLAR 32.635
  • EURO 35.414
  • ALTIN 2507.016
  • ...
"Camiler cemaatleriyle güzeldir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından Barış Mahallesi'ne yaptırılan cami, dualarla ibadete açıldı.  

Şahinbey Belediyesi tarafından Barış Mahallesi'nde geçtiğimiz sene temeli atılan ve geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan İmam-ı Azam Camii, düzenlenen törenle ibadete açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

İmam-ı Azam Camii avlusunda düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Caminin açılış töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin cemaatiyle güzel olduğunu söyledi.

Caminin açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken, açılışa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra, Şehitkâmil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Vakti iyi değerlendirip vakit israfından kaçınılması gerektiğini belirten Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemiz hızla büyüyor, gelişiyor. Yeni mahallerimize yeni camiler yapıyoruz. Bir taraftan da eskiden kurulmuş mahallelerimizdeki camilerimizi de yeniliyoruz. Camimiz 500 kişilik, Rabbim cemaatini bol eylesin. Camiler cemaatleriyle güzeldir. Camide ne kadar çok cemaat olursa, o kadar anlamlı olur. Şu ana kadar 77 tane camiyi tamamladık. Sosyal tesislerimiz ve camilerimiz, bizim eğitim ve birleşme noktalarımızdır. İnşallah bunların sayısını daha da arttırarak, çalışmalarımıza devam edeceğiz. İmam- Azam hazretleri çok önemli bir isim. Aynı zamanda hem hocalık hem de tüccarlık yapmış mezhep imamıdır. Demek ki, vakti iyi değerlendirirsek birçok şeyi başarabiliriz. Her şey, vakti iyi değerlendirmekten geçiyor.” dedi.

Şehitkâmil Belediyesi eski Başkanı Mehmet Bozgeyik de, "Ben de Şahinbey’in Şenyurt Mahallesi’nde yetiştim. Gariban ve el uzatılmayan mahallelerdi. Allah razı olsun. Reisimizin gelişiyle Şahinbey'de hizmet anlamında çok önemli mesafeler alındı. Bilhassa manevi yapılaşmada 70 cami yaparak bizi geçmiş oldu. İnşallah bu sayı 170’lere kadar çıkar. Şehrin sosyal tesis, cami ve görsel olarak yapılaşmasında büyük gayret gösteren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ’na candan dua ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu'nun yaptığı duanın ardından kurdele kesilerek cami ibadete açıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir