• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bozüyük Belediyesi`ndeki Fişleme İddiaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, belediyeye kurulan düzeneklerle herkesin gizli olarak dinlendiğini ve bu dinlemelerin kayıt altına alındığını öne sürdü.

Gazetecilere konuşan Poyraz, olay yeri inceleme ekiplerinin fişleme belgelerini savcılığa intikal ettirdiklerini anlatarak, “Geçtiğimiz günlerde belediye başkanının açığa alınmasıyla birlikte bir devir teslim oldu ve belediye başkan vekili arkadaşımız göreve başladı. Göreve başlamasının ardından belediyede özel hayatın mahrumiyetini ihlal edecek şekilde Bozüyük’te, başta şahsım olmak üzere akrabalarım, danışmanım, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları, belediye meclis üyeleri ve ilçede esnaflık yapan birkaç esnaf arkadaşımız hakkında fişleme dosyalarının hazırlandığı tespit edildi. Bu konuyla ilgili belediye başkan vekili arkadaşımız basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirmiş ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Bu suç duyurusunun ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla olay yeri inceleme ekipleri buraya gelip söz konusu olan fişleme belgelerinin tek tek tespitini yaparak bunları savcılığa bildirdi” dedi.

“EL YAZISIYLA YAZILAN BİR FİŞLEME BELGESİNDE BENİM VE KARDEŞİMİN ADI GEÇİYOR”
Kendisinin ve kardeşinin adının yazılı olduğu fişleme belgesini gösteren Poyraz, şöyle devam etti:
“El yazısıyla yazılmış fişleme belgesinde benim ismim var. Bu belgede, ‘Fahrettin Poyraz’ın kardeşi Söğüt’te herkesi haraca bağlamış, Eskişehir’de telefon ve su tahsilatı yapıyor’ yazıyor. Hani fişleme diyoruz ya, işte el yazıyla yazılan belgelerden bir tanesinde bunlar yazıyor. Arkadaşlarım bunu bana gösterdiler, biz de bunu hemen üst yazıyla Cumhuriyet Savcılığındaki diğer belgelerin arasına koyacağız. Özel hayatımızın bu şekilde sanki bir şey varmış gibi yetkisiz kişilerce araştırılması hele hele bu çağda, demokratik bir ülkede, hukuk devletinin olduğu bir ülkede kabul edilemeyecek bir şeydir.”
Poyraz, geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Teşkilatı’ndan istifa eden Ahmet Bülbül’ün de bu tür belgelerle istifa ettirildiğini savundu.

“BU DOSYALAR ŞANTAJ VE TEHDİT İÇİN Mİ HAZIRLANMIŞTIR?”
"Bu dosyalar şantaj ve tehdit etmek için mi hazırlanmıştır?" diye soran Poyraz, “Bir insan gelip de bu çalışmaları neden yapar? Mutlaka savcılarımız bu konunun üzerinde durup ciddiyetle bir araştırma yapacaktır. Özel hayatın mahrumiyetini tehdit edecek şekilde dosya hazırlamak. İnsan, bu dosyalar şantaj ve tehdit etmek için mi hazırlanmıştır diye sormadan da edemiyor” diye konuştu.
Berberoğlu’nun, ‘Beni mahkemeye ver, tutuklattır’ açıklamalarına ise Poyraz, kendisinin böyle bir yetkisinin de gücünün de olmadığına dikkat çekerek sadece kanunların kendisine verdiği milletvekilliği görevini yapabileceğini söyledi.

“BELEDİYEDE GİZLİ DİNLEME YAPILARAK HER ŞEY KAYIT ALTINA ALINIYORMUŞ”
Poyraz, Bozüyük Belediyesi’nde gizli dinleme yapılarak her şeyin kayıt altına alındığını öne sürerek, şöyle konuştu:
“Emniyetten buraya gelen arkadaşlarımız, sayın başkanın odasında ‘jammer’ sinyal kesici ve aynı zamanda dinleme ve kayıt yapan birtakım teknik araçlar bulduklarını ifade etti. O zaman şöyle bir şey mi ortaya çıkıyor? Sayın Başkanın odasına her gelenin konuşması kayıt altına alındı anlamına geliyor. Diğer taraftan da belediyenin serverindeki tüm konuşmaların da kayır altına alındığı noktasında tespitler yapıldı. Yani belediyenin belediyecilik faaliyetlerinin dışında kanunen yasak olan birtakım başka faaliyetlere girdiği alenen ortadadır. Fişlemeden tutun da dinlemeye kadar ve dinlenilen şeylerin kaydedilmesine kadar birtakım yasal olmayan çalışmalar ortaya çıktığına şahit olduk. Sonuçta gerek fişlemeler olsun gerek buluna teknik aletler olsun bunların hepsi savcılığa intikal ettiği için savcılık bu konuda detaylı bir çalışma yapacaktır. Sonuçları bekleyeceğiz.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir