• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Çiftçilerimizin tüm taleplerini karşılamaya çalışıyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, çiftçilere yönelik yapılan hububat tohumu, gübre ve yem desteği devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda çiftçilere verdiği 2 bin ton gübre desteğinin ardından Şahinbey Belediyesi, başladığı 2 bin ton hububat tohumu desteğini sürdürüyor.

Gübre dağıtımının ardından başlattığı 2 bin ton hububat tohumu dağıtımına Mülk Mahallesi’nde (köy) devam eden Şahinbey Belediyesi, hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek için de dar gelirli yetiştiriclere küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteğinde bulunacaklarının müjdesini verdi.

Mülk Mahallesi meydanında düzenlenen törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin tüm taleplerini karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıl önce başlattıkları çiftçiye destek çalışmalarını artırarak devam ettirdiklerini belirterek, “Çiftçimize arpa tohumunu desteğini talepler doğrultusunda 200 ton daha arttırarak, 2 bin 200 tona çıkardık. Çiftçi kazanacak ki ülke kazansın. İki yıldan bu yana yılda 3 bin 500 ton olarak dağıtımını yaptığımız hayvan yemini bu yıl arttırarak, yıllık yem dağıtımını 5 bin bin tona çıkardık. İnşallah hayvancılığı daha da destekleyeceğiz. Köylerde yoksul olup hayvancılık yapma imkanı olmayan vatandaşlarımıza küçük ve büyük baş hayvan vereceğiz. Bu desteğimizde yüzde 25’ini vatandaşımız yüzde 75’ini ise biz karşılayacağız. 5 yıl boyunca da bu hayvanları satmayıp geçiminde kullanacak. Bu konuda çalışmalara başladık.” diyerek çiftçilere müjde verdi.

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, bu yatırımın çok önemli dönüşleri olacağını belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu 3 yıldır sağ olsun çiftçilerimizin en önemli girdilerinden olan tohum ve gübreyi yeterli bir miktarda sağlıyor. Allah kendisinden razı olsun taleplerimiz hiçbir zaman geri çevrilmedi.” dedi.

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak da verilen desteğin çok önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından çiftçilere hububat tohumu dağıtıldı. Tören, yapılan dua ile sona erdi.

Mülk köyü sakinlerinden ve parmakları olmayan Adem isimli çiftçi Tahmazoğlu’na çizdiği resmi hediye etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir