• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yemen'e girdiniz, Yemen'i mahvettiniz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin tüm Arap dünyasını kardeşi olarak gördüğünü ve Arap Birliği içinde birlik ve beraberliğin olmasını istediğini dile getirerek, "Ama bu birlik ve beraberlik, Türkiye düşmanlığına dönüşmemeli. Türkiye'nin, Mısır'daki darbe nedeniyle bu ülkeyle ilişkilerinde bir gerginlik var. Ama bizim Suudi Arabistan ile bir problemimiz yok. Abu Dabi yönetimiyle de bir problemimiz yok ama onların şu anda Türkiye ile ilgili bazı problemlerinin olduğunu görüyoruz." dedi.

"Suudi Arabistan'ın problemi ne? Kaşıkçı cinayetinden sonra bu cinayeti örtbas etmediğimiz için ve bu konuda başkaları gibi parayı alıp susmadığımız için bunu ikili mesele haline getirdiler." diyen Çavuşoğlu, "Oysa bizim için bu ikili bir mesele değildi. Bir insan hunharca öldürüldü ve bu cinayeti işleyenler hukuk önünde hesap vermelidir." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatı"na ilişkin eleştirileri de yanıtladı. Sivillerin operasyondan etkilenmediğini belirten Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yemen'de öyle mi? Yemen'de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) bombalamaları neticesinde on binlerce insan öldü. Sivillerden bahsediyoruz. Yine kuşatmalardan dolayı açlıktan ve salgın hastalıklardan ölen yüz binlerce ölen insan var. Önce bunun hesabını versinler. Sizin Yemen'de ne işiniz var? Yemen'e girdiniz, Yemen'i mahvettiniz. Başlangıçta, terörden temizlenecek diye bu oluşuma olumlu bakıyorduk ama daha sonra baktık ki insani dram oluşmuş. Önce bunların hesabını versinler. Her şeye 'Parayı veririz, basarız, kapatırız' anlayışı varsa kusura bakmasınlar. Bu dünyanın bir de öbür dünyası var. Allah'a nasıl hesap vereceksiniz? Bu kadar masum insanı öldürdünüz, süründürdünüz, açlıktan, hastalıktan kıvranıyorlar."

Bölgeye gönderilen insani yardımların dahi engellendiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, Türkiye'yi eleştirmeden herkesin önce aynaya bakması gerektiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir