• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
"Cuma Camii’nin mutlaka o meydana yapılmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te yıkılan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine yapılacak Millet Bahçesi’nin içinde yer alacak Cuma Camii’nin inşa edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve halkın taleplerine rağmen kimi çevreler, cami yapımına dolaylı yollardan engel olmaya çalışıyor.

Kent merkezinde bulunan ve geçtiğimiz yıl yıkılan Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri ile ilgili haftalardır tartışmalar devam ediyor.

Konuyla ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, yıkılan stadyumun yerine cami yapılmasının Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve halkın talebi olduğunu ve kendilerinin de bu talebi desteklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2014 yılında Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin açılışında söz konusu stadyumun yerine 10 bin kişilik bir Cuma Camii yapılması talimatını verdiğini hatırlatan Gök, “Yıllar önce Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin açılış töreninde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yıkılacak Kamil Ocak Stadyumunun yerine 10 bin kişilik bir Cuma Camisi yaptıracağız’ müjdesiyle Gaziantep halkı ümitlenmiş ve sevinmişti. Daha sonra iki defa daha bu konu Cumhurbaşkanımız tarafından üstüne basılarak teyit edildi ve yıkılacak Stadyumun yerine büyük bir cami yapılacağı ifade edildi. Biz de birçok Sivil Toplum Örgütü ile birlikte bunu destekledik.” dedi.

Daha sonraki süreçte stadyumun yerinin Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi ve caminin de taşınacak valilik binası ve diğer eklentilerinin yerine yapılacağı kararı alındığını belirten Gök, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin tarafından bu cami seçim beyannamesine eklendi. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin hanımefendinin TOKİ ile şehrimiz adına yürüttüğü mücadeleden ve şehrimize sağladığı kazanımlardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Seçim beyannamesinde yürütmüş olduğu ‘Cuma Camii Projesi’ni destekliyoruz. Cuma Camii’nin mutlaka o meydana yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Biz en baştan beri bu caminin yıkılacak Kamil Ocak Stadyum’un yerine yapılması gerektiğini ifade ettik ancak yetkililer, meydanı biraz daha genişleterek caminin de buraya yapılmasının daha doğru olacağını ifade ettiler. Biz onları da destekledik. Şu anda da desteklemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gök, Gaziantep’te 25 bin üyesi olan bir sivil toplum kuruluşu olarak Gaziantep'imizin sembollerinden biri haline gelecek olan söz konusu   caminin bu meydana yapılmasını istediklerinin altını çizerek, son olarak şunları söyledi:

“Eğer ‘buraya cami yapılmasın’ diyen birileri varsa biz bunun tam tersini ifade ediyoruz. Avrupa’nın hangi ülkesine giderseniz gidin bütün yolların bir meydana çıktığını ve bu meydanda da o şehrin en büyük Kilise’sinin olduğunu görürsünüz. Bizler Müslüman bir ülkede, Küçük Buhara diye anılan İslam Beldesi bir şehirde yaşıyoruz. Müslüman bir şehrin merkezinde güzel ve sembol bir cami olması kadar doğal bir şey olamaz. Gaziantep’te 25 bin üyesi olan bir sivil toplum kuruluşu olarak biz bu meydanda bu camiyi istiyoruz.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir