• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Lösemi hastasına ortopedik yatak hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya üzerinde durumunu öğrendikleri Lösemi hastası Gülizar Akyol için harekete geçen hayırsever gençlerden örnek davranış.

Sosyal medyadaki görüntülerden etkilenen ilçedeki farklı kamu kurumlarında çalışan bazı hayırsever gençler, kendi aralarında topladığı parayla lösemi hastası 8'inci sınıf öğrencisi Gülizar Akyol için ortopedik bir yatak satın alarak, ilçe sakinlerinin yardımı ile yatağı Gülizar’ın ailesine ulaştırdı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen gençler, bu tarz sorunların her toplumda zaman zaman görülebileceğini belirterek, herkesin gücü yardım yapmaları gerektiğini vurguladılar.

Hayırsever gençler, "Aramızda topladığımız küçük miktardaki para ile Gülizar kardeşimizin derdine derman olmaya çalıştık. Elbette bu yetmez ve daha fazlasını yapmak gerek. Diliyoruz ki toplumdaki herkes kardeşinin veya komşusunun acısına ortak olur ve şayet elinden geliyorsa, küçük de olsa bir yardımda bulunur. Elinden hiçbir şey gelmiyorsa bile en azından Gülizar kardeşimiz gibi hasta olan kardeşlerimize moral verebilir. Bu kardeşimizin elbette morale ihtiyacı var fakat moralle birlikte maddi desteğe de ihtiyacı olduğunu fark ettik. Bu tür hadiselerde insanımızın duyarsız olmadığının bilincindeyiz. Ümit ediyoruz ki hayırsever insanlarımız, şu an Van’da yatan Gülizar kardeşimize ve ailesine daha çok yardımcı olurlar. Bizim insanımız yardımseverdir. İnanıyoruz ki sadece Gülizar değil tüm Gülizarlar toplumumuzun her tabakasındaki insanlarımızdan destek bulacaktır. Allah bu kardeşimize, tüm lösemi hastası kardeşlerimize acil şifa versin ve ailelerine de sabır ve güç versin." açıklamasında bulundular. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir