• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
YARGITAY YARGI DEĞİL AİLE DAĞITIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Bir kadın kocasından boşanmak için dava açtı. Boşanma davasını sonuçlandıran mahkeme, kadın asgari ücretin biraz üzerinde maaş aldığı için kadına nafaka bağlamadı. Karara itiraz eden davacının itirazını değerlendiren Yargıtay, Davalının eline geçen toplam gelir miktarı, onu yoksulluktan kurtaracak mahiyette değildir" diyerek asgari ücret alan eski kocayı nafaka ödemeye mahkûm etti. Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucusu İlhan Ergincan, “Yeter artık cinsiyetçi ayrımcılık yüzünden aileleri yok ettiniz” diyerek karara tepki gösterdi.

“AİLE ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNLARIN FARKINDAYIZ”

Yargıtay’ın vicdanları sızlattığını belirten Ergincan, “Hukukçu siyasilere, hâkimlere, tüm barolar birliğine ve avukatlara soruyoruz. Kadını yoksulluktan kurtarmayan asgari ücret erkeği nasıl kurtarmakta? Erkeğe bu zulüm nedendir? Yeter artık cinsiyetçi ayrımcılık yüzünden aileleri yok ettiniz. Türkiye de aile üzerinden oynanan oyunların farkındayız ve bu adaletsiz kararlar ile bizleri sindiremeyeceksiniz. Kadın-erkek ayrımı yapılmadan insan odaklı âdil kararlar verilene kadar onurlu mücadelemiz devam edecektir. Aile namusumuzdur. Namusumuzu korumak da boynumuzun borcudur. Sözde Atatürkçü feminist derneklerin her zaman söylediği ‘boşanmalar kolaylaşsın’, ‘kadın hizmetçi değildir’, ‘kadınlarımız kaynana, kayınpederle kalmak zorunda değil’ gibi sloganlar, Yargıtay tarafından destekleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yanlış uygulamaları ile dağılma noktasına gelen aile kurumumuz, Yargıtay’ın bilinçli kararları ile de sarsılmak isteniyor. Aile konusunda Avrupalılaşma yolunda hızla ilerliyoruz. İstanbul sözleşmesi, 6284’nolu kanun, çocuk haczi ve süresiz nafaka konusunda verilen adaletsiz kararlar da evlilikleri bitme noktasına getiriyor.” ifadelerini kullandı.

YARGITAY: “EVİNİZ LOKANTA, EŞİNİZ DE O LOKANTANIN AŞÇISI DEĞİLDİR”

Yargıtay’ın aileyi bitirmeye yönelik bazı kararlarını hatırlatan Ergincan, “Bakın bu kararlar ve söylemler adalet dağıtmasını beklediğimiz Yargıtay’ın kararları diyerek Yargıtay’ın verdiği bazı ilginç kararları şöyle sıraladı: “

Karar 1: Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, erkeğin gelirinin bulunmaması, kadının çalışıyor olması veya kusur durumu kadının yararına tedbir nafakası hükmedilmesine engel teşkil eden vakalar değildir. Esas No: 2017/1891 Karar No: 2018/1577 Karar Tarihi: 25.10.2018”

Yargıtay’dan kadın aşçı değildir paylaşımı: “Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan örnek kararı sosyal medya hesabından “Eviniz lokanta, eşiniz de o lokantanın aşçısı değildir” notuyla duyurdu.

Eşini ıslık çalarak çağırmak tazminat sebebi: “Yargıtay, eşlerin birbirlerini çağırırken, "Hişttt, heyyy" diye seslenmesini ve ıslık çalarak çağırmasını hem boşanma nedeni saydı, hem de bu şekilde hitap edenlerin tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.”

Bu da kusur sayıldı: “Yargıtay, Türk Medeni Kanunu’na göre, kocanın ayrı bir konut açmamasını “kusurlu bir hareket” olarak değerlendirdi.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir