• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Önce tabure ile başladı şimdi oturma düzenine geçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların ibadet yeri olan cami ve mescitlerlerin oturma düzeni değişmeye başladı. Önceleri son derece zor durumdaki yaşlıların kullandığı taburelerin sayısı hızla arttı, öyle ki Fatih Camiinde oturma düzeni bile var.

DİYANET NE DİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2016 yılında din görevlilerine bir yazı göndererek bu duruma(oturma düzenine) son verilmesi gerektiğini belirtmişti ama bu karar pek uygulanmadı.

"AYAKLAR UZATILARAK NAMAZ KILINIR"

Kurulun açıklamasında; "Namazı normal şekli ile ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan, namazını oturarak kılmaktır. Böyle bir kişi namazını kendi durumuna göre diz çökerek veya bağdaş kurarak yahut ayaklarını yana ya da kıbleye doğru uzatarak kılar." denilmişti.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Ancak, aradan geçen 3 yıla rağmen camilerde görüntü değişmedi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, camide saf düzeninin oturarak ibadet ettikleri görülüyor.

DİYANET NE DEMİŞTİ

3 yıl önceki açıklamada çok ciddi bir özür yoksa tabure ve sandalyede namaz kılmayı doğru bulmayan Diyanet açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı "Camilerde sandalyede namaz kılmak, göze hoş gelmeyen bir görüntü ortaya çıkarmakta ve cemaat arasında tartışmalara sebep olmaktadır. Özellikle üzerinde namaz kılmak amacı ile camilerde sıralar hâlinde sabit oturakların yapılması, cami doku ve kültürüyle bağdaşmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve özürlülük gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunan kimselerin, zorunlu olmadıkça namazlarını sandalyede değil, yere oturarak kılmaları uygundur" 

Bu haberler de ilginizi çekebilir