• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Helal Birliği Yeni Dönemi Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Dünya Helal Birliği çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

 

Dünya Helal Birliği`nin Bursa`da bulunan Genel Merkezi tarafından Ördekli Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa`nın bir dünya kenti olduğunu söyledi. Dünya Helal Birliği Genel Merkezi`nin Bursa`da olmasının önemine değinen Pala, \"Bursa`nın ne kadar önemli bir kent olduğu ortaya çıkıyor. Bursa Kent Konseyi olarak Dünya kenti olan Bursa`da Dünya`ya yönelik çalışmalar yapan Dünya Helal Birliği`nin çalışmalarını destekliyoruz. Tüketiciler olarak yediğimiz veya kullandığımız ürünlerin kültür değerlerimize göre ne olduğunun, nasıl olduğunun değerlendirilmesi gereği ortaya çıkmıştır. Dünyamızda olduğu gibi ülkemizde de bu değerlendirmeleri yapacak güvenilir kurumlar oluşmasını destekliyoruz\" dedi.

 

Toplantıda Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir tarafından Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala`ya çalışmalarından ötürü plaket verildi.
Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, Dünya Helal Birliğinde Helal Sertifikasyonda Yeni Dönemi anlattı;

 

\"2010 Şubat ayında bir grup akademisyen ve gönüllünün adım atıp başlattığı Dünya Helal Birliği Derneği 12.12.2012 de denetlediği alanların arasına temizlik ürünleri ve kozmetik ile turizmi de alarak hedef genişletti.
Bilindiği gibi helal çalışmalarında dünya üç merkezden yönetiliyordu;
1- Dünya Helal Konseyi (Malezya)
2- Dünya Helal Formu (Endonezya)
3- İkrik (İran)
Dünya Helal Birliği Türkiye merkezli çalışmalarıyla standartların kapsam alanını genişletti.

Dünya Helal Birliği ürün ve hizmetlerin ve de personelin uluslararası kabul gören denetim, metot ve sonuçlarını hedeflerken İslam inanç sistemine saygıyı öne almaktadır.

Dünya Helal Birliği standartlarına göre ürünler ancak inanç hassasiyeti garanti edilip hilesiz, zararsız ve hijyen kurallığına uygunluğu denetlenip onaylandığında güvenilir hale gelir. İnsanımızın ürün ve hizmetlerden istediği öncelikle inançlarına saygılı olmasıdır. Dünyada var olan denetim kriterlerini ret etmeden…

Kısacası bilim ve teknolojiyi uygulama sahasına alırken inanç ve kültürümüzü terk etmeden bir çalışmayı hedefliyoruz.

Dünya Helal Birliği standartlarına göre ürün ve hizmetler;
1- Hilesiz olmalı
2- Zararsız olmalı
3- İslam inanç değerlerine saygılı üretim veya hizmet sunmalıdır.
Türkiye merkezli kurumumuzun Amerika`da 1, Almanya`da 3, Danimarka`da 1, Fransa`da 1, Bosna Hersek`te 1, Romanya`da 1, Bulgaristan`da 1, Yunanistan`da 1, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde 1, Azerbaycan`da 1, Kazakistan`da 1, Rusya Federasyonu Moskova`da 1, Tataristan`da 1, Filistin`de 1, Mısır`da 1, Pakistan`da 1, Hindistan`da 1, Çin Halk Cumhuriyeti`nde 1, Malezya`da 1, Endonezya`da 1 temsilcisi mevcuttur.

Dünya Helal Birliği insanı ilgilendiren özellikle ürün ve hizmetlerde batı standartlarının üzerine çıkmayı, ihracatçıların dünya pazarında yerini kalıcı hale getirilmesi için bilinçli üretimi ve denetimi hedeflemektedir.
Helal Sertifikasyon kapsamının ;
1- Et ve et ürünleri,
2- Süt ve süt ürünleri,
3- Yumurta ve ürünleri,
4- Tahıl ve tahıl ürünleri,
5- Bitkisel ve Hayvansal kaynaklı bitkisel yağlar,
6- Meyve ve sebze mamuller,
7- Şeker ve şekerleme ürünleri,
8- Turizm,
9- Meşrubat,
10- Bal ve ürünleri,
11- Besin takviyeleri,
12- Enzimler,
13- Balık ve balık ürünleri,
14- Su,
15- Kimyasallar ve kozmetik, olarak devam ediyor.

Dünya Helal Birliğinin iki ayda bir yayınlanan uluslararası yayın niteliğinde Türkçe, Arapça, İngilizce \"HELAL GIDA\" isimli bir dergisi mevcuttur.
Dünya Helal Birliği yapılan çalışmanın bir sosyal sorumluluk programı olduğunun bilincinde olarak üreticinin kaliteyi yükseltmesini, tüketicinin güvenilir ürünleri tercihine yardımcı olmasını hedeflemektedir.

Program büyük ve yüklü biz ise aciziz. İşte Allah`la alakalı konularda Allah diler incir çekirdeğine ağacı şifreler ve diler milyonlarca ton suyu her gün tepemizden sağa sola tayin edip gönderir. Allah dilerse böyle büyük bir projeyi bizim elimizle sebep kılıp gerçekleştirilebilir. Çalışmalarımızdan Rızayı İlahiyi murat ediyoruz.

Dünya Helal Birliği aramıza katılan yeni fikirlerle daha güçlü olacaktır. Zira ilk defa icat peşinde değiliz. 1502 yılında dünyada standart kavramı tanımlanmadığı devirde 2. Beyazıt döneminde Bursa`da Kanunname-i İhtisab-ı Bursa namıyla bir ferman yayınlanmış ve uygulanmıştır. Bizler ecdadımızın ilk defa yaptığını ikinci defa yerinde yapıyoruz.\" (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir