• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
YPG/PKK'ya verilen süre bugün doluyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17 Ekim akşamı Türkiye'ye gelen ABD heyetiyle yapılan görüşmeler sonunda 5 günlük ateşkes kararı alınmıştı. ABD ve Türkiye arasında yapılan anlaşmaya göre Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat (5 gün) ara verilecekti. Türkiye'nin en önemli şartı ise PYD/YPG'nin 35 km derinlikli sınır hattından çekilmesi.

SÜRE UZAR MI?

Beyaz Saray'daki kabine toplantısı sonrası gazetecilere konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki ateşkesin "bazı çatışmalara rağmen" devam ettiğini söyledi. Trump, beş günlük süresi Salı günü dolacak olan ateşkese ilişkin, "Biraz uzatmaya ihtiyacımız olursa, eminim bu gerçekleşecektir" ifadesini kullandı.

Alman Deutsche Welle'ye konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Ankara ile Washington arasında varılan mutabakatta belirtilen 120 saatlik sürenin uzatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Sürenin uzatılması ihtimali sorusuna "hayır" cevabını veren Kalın, akşama kadar YPG/PKK'nın bölgeden tamamen ayrılmış olmasının ve mutabakat uyarınca harekatın durdurulmasının ümit edildiğini ifade etti.

Sözcü Kalın, mutabakatın ilk aşamasının Barış Pınarı Harekatı'na ara verilmesi, ikinci aşamanın YPG/PKK'nın güvenli bölgeden tamamen çekilmesi olduğunu söyledi ve harekatın, YPG/PKK'nın bölgeden tamamen çekildiğinden emin olunması halinde durdurulacağını belirtti.

ABD ÇEKİLİYOR

Öte yandan ABD, Suriye'de Menbiç, Ayn El Arab (Kobani) ve Ayn İsa'dan sonra, Haseke'den de üslerini boşaltarak çekiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir