• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

MÜSİAD, Türk Hava Yolları (THY), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Confederation of Indian Industry (Hint Endüstri Konfedarasyonu),  ortaklığında, 14-18 Ekim 2019 tarihlerinde Hindistan’a yönelik iş gezisi programı düzenlendi.

Programa ayrıca, Indian Chamber of International Business ( Hindistan Uluslararası Ticaret Odası) ve MACCIA- Maharashtra Chamber of Commerce, Industry & Agriculture (Maharashtra Ticaret Sanayi ve Tarım Odası) da destekte bulundu. Dört gün boyunca devam eden ziyaret kapsamında, iş forumu, B2B görüşmeleri, ülkenin önde gelen kurumlarına ziyaretler ve şehir gezisi gibi organizasyonlar düzenlenerek Türkiye ile Hindistan arasında önemli ticari bağlantıları kuruldu.

TÜRKİYE-HİNDİSTAN İŞ FORUMU

Hindistan’a düzenlenen iş gezisinde heyetin liderliğini üstlenen MÜSİAD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tevfik Dönmez, geziye ilişkin izlenimleri hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “İlkini gerçekleştirdiğimiz “Türkiye-Hindistan İş Forumu” programında, MÜSİAD’ın çalışmaları, projeleri ve faaliyetleri hakkında Hindistanlı iş insanlarına bilgilendirmede bulunduk. Faaliyetlerimize ilişkin gerçekleştirdiğimiz lobi çalışmalarıyla MÜSİAD’ın  yerel ve ulusal basında yer almasına katkıda bulunduk. Mumbai Başkonsolosumuz Ali Tolga Kaya ve Ticaret Ataşemiz Hüseyin Aydın‘ın katılımlarıyla Hindistan’ın önde gelen kuruluşlarından ICIB (Hindistan Uluslararası Ticaret Odası) ve  MACCIA (Maharastra eyalet odalar Birliği ) ile Momerandum of Understanding (MoU) anlaşması imzaladık. ICIB ile iki yıl içinde imzaladığımız bu 4. anlaşma ile Mumbai ve kardeş şehir Mersin adına önemli temasta bulunmuş olduk.