• DOLAR 32.341
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2238.991
  • ...
Direniş grupları: Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlar patlamaya yol açacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli direniş grupları, işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların devam etmesinin işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri yakacak bir patlamaya yol açacağını bildirdi.

Direniş grupları, yayınladıkları ortak bildiride, "İşgal altındaki Kudüs'te, devrimci Batı Yaka'da ve 1948'de işgal edilen topraklarımızda yaşayan halkımızı, eşsiz bir sabır ve sebatla Mescid-i Aksa'nın kapılarında nöbet tutan kadın ve erken murabıtları selamlıyoruz." dedi.

"İşgalcilerin baskın düzenlemeden önce bin kez düşünmelerini sağlayacak eylemler gerçekleşmeli"

Filistinlileri Mescid-i Aksa'ya gitmeye çağıran direniş grupları, işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeden önce bin kez düşünmelerini sağlayacak direniş eylemleri gerçekleştirilmesini istedi.

Direniş grupları, Filistin Yönetimi'ne de seslenerek, işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapmaya son vermesini ve işgalcilere her yerde darbe vurması için Batı Yaka'da direnişin ve halkın üzerindeki ağır güvenlik baskısını kaldırmasını talep etti.

"İşgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bir ortamda onları memnuniyetle karşılamak değil onlarla savaşmak gerekir"

İşgal rejiminden bir heyetin Bahreyn'deki güvenlik konferansına katılmasının kabul edilemez olduğuna işaret eden direniş grupları, işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bir ortamda onları memnuniyetle karşılamak değil onlarla savaşmak gerektiğine dikkat çekti.

Filistinli direniş grupları, Arap halklarından ve İslam ümmetinin evlatlarından işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimlerine karşı çıkmalarını istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir