• DOLAR 32.34
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2239.761
  • ...
Batman’da "3’üncü Kitap Fuarı" açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Valiliğinin katkılarıyla 100 yayınevi ile onlarca yazarın katılımıyla Batman’da 3'üncü defa kitap fuarı açılışı gerçekleştirildi. 19-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, yapılan törenin ardından kapılarını kitapseverlere açtı.

Adalet Caddesi'nde düzenlenen ‘Batman 3’üncü Kitap Fuarı’ açılışına; Batman Valisi Hulusi Şahin, Milletvekilleri, Batman Üniversitesi  Rektörü Aydın Durmuş, Kültür Bakanlığı yetkilileri, yazarlar, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda  öğrenci ve vatandaş katıldı.

Açılış öncesi yapılan konuşmalarda Batman halkının kitaba ve yazarlara gösterdiği ilgiye dikkat çekilerek okumanın önemine vurgu yapıldı. "Batman Her Yerde Okuyor" sloganıyla açılan fuarın kitapseverler için bir fırsat olduğu ifade edildi.

Batman Valisi Hulusi Şahin ise yaptığı konuşmada, “Bu bir hafta içerisinde tüm okullarımız ilimle, irfanla okuma ve yazma ile haşir neşir olacaklar. Eğitimin en temel unsurunu bu şekilde sağlayacağız. Batman birkaç gündür yapılan etkinliklerle bir ilim irfan meclisi haline geldi. Biz bununla gurur duyuyoruz. Biz bütün düşüncelerin geniş bir yelpazede dile getirildiği, kitaplaştırıldığı ve okunduğu bir şehir hayal ediyoruz. Bizler kültür ve inanç olarak akıl sahibi olmayı ilke edinmiş insanlarız. Her sözü dinleriz ama en güzelini alırız. İlmi yitik malımız sayarız. Arayıp bulduğumuz yerde alırız. İlmi arayıp bulmak temel gayemizdir. Çocuklarımız gençlerimiz okumayı seviyor. Genç bir nüfusumuz var. Okuyorlar ve geleceğe umutla bakıyor. Biz de onların yolunu açmaya çalışıyoruz.” dedi

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılışını yapan Vali Şahin ve yetkililer kitap stantlarını gezerek yazarlarla sohbet etti.

Fuara büyük ilgi gösteren öğrenciler ise kitap fuarı için çok mutlu olduklarını ve devamlı yapılması istediklerini dile getirdiler.

Batman’da üçüncü defa düzenlenen fuarda etkinlikler ve imza günleri yapılacak. Onlarca stanttın yer aldığı fuarda 100 yayınevi ile 80 yazar katılacak. Açılışa yoğun ilgi gösterilirken fuarın 27 Ekim’e kadar 09.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı belirtildi. (Süleyman Tunç-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir