• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2491.763
  • ...
SON DAKİKA
Umut Kervanı Gazze'li gazilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gazze'de  "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi için Türkiye'ye gelen gaziler, Umut Kervanı tarafından düzenlenen "Gazeli kardeşlerimizle yardımlaşma ve dayanışma" programında bir araya geldi.

Umut Kervanı Genel Merkezi'nde düzenlenen program, İTTİHADUL ULEMA üyesi ve aynı zamanda Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda Umut Kervanı adına bir konuşma da gerçekleştiren Cemal Çınar, Gazze ve Mescidi Aksa'nın ümmetin bir araya gelmesine vesile olacağını söyledi.

"Filistin ve Kudüs'ü kendi sorunumuz olarak kabul ediyoruz"

Çınar, "Hayatımız açısından en önemli noktalardan birisi Gazze'dir. Sadece bizim için değil, İslam âlemi için de böyledir. Bugün dünyanın en önemli noktalarından birisi olan Gazze ahalisini misafir etmekten gurur duyduk. Müslümanlar olarak Filistin ve Kudüs'ü kendi iç meselemiz olarak görüyoruz. Dünyadaki bir çok mağdur bölgeye yardım yapıyoruz ancak Filistin ve Kudüs'ü kendi sorunumuz olarak kabul ediyoruz." dedi.

"Müslümanlar Filistin topraklarını kurtarmak için birlikte hareket etmelidirler"

Kudüs ve Filistin'in sadece bir toprak parçası olmadığını söyleyen Filistin Beyaz Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Wael faraj, "Allah-u Teâla kitabında Kudüs ve çevresinin mübarek olduğunu söylüyor. Orası İslam âleminin tamamı için mübarek bir topraktır. Kudüs ve Filistin Britanya hegemonyasına girmeden önce Osmanlı toprağıydı. Müslümanlar Britanya'nın işgali altında olan Filistin topraklarını kurtarmak için birlikte hareket etmelidirler. Ta ki Filistin topraklarını özgürleştirene kadar." diye konuştu.

"Filistinliler Türkiye'yi İslam âlemi için son umut olarak görüyorlar"

Gazze Destek Derneği Genel Müdürü Abdalmajed Alaloul, "Gazze'deki Müslümanlar dünyanın her tarafında kendi dertleriyle dertlenenlerin olduğunu bildikleri zaman çok mutlu olacaklar. Böylece Filistin ve Gazze ahalisi arkalarında bir ümmetin olduğunu bilecekler. Filistinliler, Türkiye'yi İslam âlemi için son umut olarak görüyorlar." dedi.

Yapılan programın ardından programın amacı ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve Rehber TV Programcısı Ercan Şenol Gazze'li gazilere yardımcı olabilmek için böylesi bir program düzenlediklerini söylediler.

"Kardeşlerimizin kimisi açılan ateşle ayağını elini ailesini kaybetmiş"

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Bugün burada Gazze'li kardeşlerimizle birlikte olmanın sevincini yaşıyoruz. Biz genel olarak Filistin'deki kardeşlerimize yardımlarımızı düzenli bir şekilde ulaştırıyoruz. Gazze sınırında yaralanan ve yaklaşık bir aydır Türkiye'de tedavileri süren Gazze'li kardeşlerimizi yerinde ziyaret ettik. İçerisinde bulundukları durum yüreğimizi yaktı. Oradaki kardeşlerimiz mukaddes beldeyi korumak için vatanlarına gitmek istiyorlar. Kardeşlerimizin kimisi açılan ateşle ayağını, elini, ailesini kaybetmişler. Şuanda onların üzüntüsünü paylaşıyoruz. Kardeşlerimizle bir araya gelerek onlarla yardımlaşma dayanışmada bulunmak istedik. Bir nebze de olsun mutluluklarına vesile olmak istedik. İmkanlarımız nispetince protez el ve bacaklarına kavuşmaları için yardımcı olacağız." ifadelerini kullandı.

Gazze'de barışçıl gösterilerde yaralanan gazileri Türkiye'ye çağırarak onlara yardımcı olmak istediklerini belirten Şenol, yapacakları programla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacaklarını söyledi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir