“Kamuya ait araç gereçler görevi dışında kullanılmamalıdır”
Gaziantep Valisi Davut Gül, kamuya ait araç gereçlerin görevi dışında kullanılmasına dair şikâyetler aldıklarını belirterek, bu konuda kurum amirlerinin hassasiyet göstermelerini istedi.
2019 Yılı 3’üncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gaziantep Valisi Davut Gül, başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan Gül, kurum amirlerine uyarılarda bulundu.
İl ve ilçelerde toplamda 555 projenin yürütüldüğünü belirten Gül, bu projelerin toplam değerinin 12 milyar 422 milyon 646 bin TL olduğunu söyledi.
Mevcut, planlanan ve devam eden projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Gül, “Önceki yıllar harcaması 5 milyar 399 milyon 401 bin TL, 2019 yılı ödeneği 2 milyar 781 milyon 614 bin TL ve dönem sonu itibariyle yapılan toplam harcama ise 1 milyar 815 milyon 154 bin TL’dir. Ödeneğin az harcanma sebebi fiziki gerçekleşme çoğu işte daha fazla, yılsonuna kadar henüz ödenekleri ödenmeyen işlerimiz var. Aralık ayı itibariyle ödeneğimizin tamamı harcanmış olacak.” dedi.
İlgili kurum temsilcilerinin sunumuyla devam eden toplantıda, uyarılarda da bulunan Gül, kamuya ait araç gereçlerin görevi dışında kullanılmasına dair şikâyetler aldıklarını belirterek bu konuda kurum amirlerinin hassasiyet göstermelerini istediklerini aktardı.
Açık Kapı’da çalışmaların devam ettiğini belirten Gül, Türkiye genelinde Açık Kapı’da en iyi durumda olan illerin başında Gaziantep’in geldiğini söyledi.
Gül, “Açık Kapı’da bilgilerin hızlı bir sürede geri dönüşünün sağlanması çok önemli. Açık Kapı ile ilintili olarak ayrıca iletişim kanallarının açık olması gerekiyor. Vatandaşlar kurum amirleri ile görüşebilsinler. Biz isteyen herkesle görüşüyoruz. Vatandaştan bize ‘Gittim kurum amiriyle görüşemedim’ şikâyeti gelsin istemiyoruz. İletişim kanalları şeffaf olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
İhale konusuna da değinen Gül, doğrudan teminin bir ihale yöntemi olmadığını belirterek “Doğrudan temin öngörülemeyen, acil durumlarda kullanılan bir yöntemdir. Altı aylık, bir yıllık planlama dâhilinde Açık İhale usulü ile ihaleleri yapmamız gerekiyor. Öngörülemeyen acil durumlar da ise daha çok Devlet Malzeme Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifi’nin doğrudan alım yöntemlerini kullanalım. Bu hem alım süreçlerini rahatlatmış olur hem de kamudan alarak herhangi bir soru işaretine mahal verilmemiş olur.” diye konuştu.
Proje üretilmesinin önemini de vurgulayan Gül, her kurumda proje ekibinin bulunması gerektiğini ve kurumların proje yapma kapasitelerinin artmasının önem arz ettiğini söyledi.
Nizip-Karkamış yolu için de açıklamalarda bulunan Gül, “Gaziantep-Nizip yolu gelecek sene içerisinde bitmiş olacak. Nizip ile Karkamış yolunun durma sebebi müteahhitin tasfiye dilekçesi. Ödenek ile ilgili bir sıkıntı yok. Yeniden ihale yapılıyor. Yaklaşık 2 aylık bir süreç içerisinde netleşir. Yol yapımı devam edecek.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)