• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
Batman Üniversitesi Duhok`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi Duhok`ta düzenlenecek olan çalıştaya katıldı. Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam bilim kurulunda yer aldı. 26 ülkeden katılımın sağlandığı çalıştaya 100`ün üstünde üniversite katıldı.

Uluslararası üniversiteler Konseyi Başkanlığı tarafından 14-17 Aralık 2012 tarihlerinde Kuzey Irak`ta Duhok Üniversitesi`nde yapılan \"Değerler, Kavramlar, İnançlar ve Kültürler\" çalıştayının amacı akademik çalışmalarla Türkiye`yi bölgesel ve küresel akademik merkez haline getirme idealine hızla yaklaşmak olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada, \"Kurumumuza 26 ülkeden 100`ün üzerinde üniversite üyedir, yönetim kurulu, bilim kurulu ve denetim kurulunda 39 rektör görev almaktadır. Bu çerçevede farklı ülkelerde yaptığımız çalıştaylara dünyanın her yerinden rektör ve yardımcılarının katılımı yüksek oranda olmaktadır. 14-17 Aralık 2012 tarihlerinde Kuzey Irak Duhok Üniversitesi`nde yaptığımız \"Değerler, Kavramlar, İnançlar ve Kültürler\" çalıştayı da kurumumuz, ülkemiz ve coğrafyamız yükseköğretimi için önem arz etmektedir\" denildi.

Rektör Prof. Dr. Uluçam`ın da katıldığı çalıştayda 4 ayrı panel düzenlendi. Rektör Prof. Rektör Uluçam yaptığı açıklamada, \"Bu çalıştaya üniversite olarak katılmayı uygun bulduk ve faydasını da gördük. Hem çalıştayın konuları açısından hem de yeni üniversitelerle işbirliği için bu çalıştay bir ön çalışma gibi oldu\" dedi. (M.Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir