• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
150 Konut İçin 4 Bin 875 Başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarıyla yapılacak 150 konut için başvurular sona erdi.

 

Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nurettin Bozkurt, yapılacak olan 150 konutun yüzde 10`nun özürlü vatandaşlara ayrılacağını söyledi. Vakıf tarafından 4 bin 875 başvurunun alındığını açıklayan Bozkurt, hiçbir şaibeye ve soru işaretine yer vermeden noter huzurunda kura çekiminin yapılacağını 150 asil ve 150 yedek konut sahibinin belirleneceğini söyledi.

 

\"Adaletli Bir Dağılım Olacak\"
Dar gelirli vatandaşlar için başlatılan Sosyal Konut Projesi ile ilgili bilgi veren SYDV Müdürü Nurettin Bozkurt, \"Mart 2013`te Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte noter huzurunda kura çekimleri gerçekleştirilecek. Yüzde 10`nu özürlü kontenjanı olmak üzere toplam 150 konut yapılacak. Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü ile TOKİ`nin işbirliğinde yapılan bir çalışmadır. Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü de 18 bine yakın civarında ihtiyaç sahibi dosya bulunmaktadır. Bu nedenle sosyal konut için yapılan başvuru beklenen bir sayıydı. Bunların içinde köylerde evi, arsası ve benzeri ve ya maddi durumu iyi olan varsa kura dışı bırakılacaklardır. Tamamen adaletli bir dağılım olacaktır. Kesinlikle hakkaniyet noktasında ihtiyaç sahibi olan insanlarımızı kuraya tabi tutacağız. Noter huzurunda yapılacak olan çekilişte toplam 150 asil ve 150 ise yedek seçilecektir\" dedi. (İnan Sur, M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir