• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Almanya da, Türkiye'ye silah satışını durdurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör destekçisi AB ülkelerinde,Kuzey Suriye Harekâtı hazımsızlığı sürüyor. Türkiye'ye silah satışını durduran ülkeler arasına Almanya da katıldı..

Türkiye'nin terör devleti kurulmasını devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak açin başlattığı  Harekat tüm hızıyla sürerken; Almanya'dan bir açıklama geldi.

Almanya Başkabakı Merkel, operasyon sebebiyle Türkiye'ye silah satmayacaklarını açıkladı. Merkel ayrıca, Türkiye'ye operasyonu bitirmesi çağrısı yaptı.

TÜRKİYE'YE SİLAH SATIŞINI ASKIYA
ALAN DİĞER ÜLKELER

Türkiye'nin operasyonu sebebiyle Almanya dışında Fransa, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Kanada, İtalya, İngiltere ve Çekya da silah satışını durdurmuştu. İspanya ise gerilimin daha da tırmanması durumunda Türkiye'deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekeceğini açıklamıştı.

ABD YAPTIRIM KARARI ALDI

ABD Hazine Bakanlığı, bu hafta başında Savunma Bakanı Hulisi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri BakanıSüleyman Soylu ile Enerji ve Savunma Bakanlıklarını yaptırım listesine almıştı. Bunun yanı sıra Washington yönetimi, iki ülke arasında ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı planlayan görüşmeleri de askıya almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir