• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
Filistin Elçiliği İHH Standını Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa ile Filistin`in el Halil şehrinin kardeş şehirler ilan edilmesinin törenlerine katılmak için Şanlıurfa`ya gelen Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Mağruf ve el Halil Şehri Belediye Başkanı Halit Osaily bugün İHH`nın Şanlıurfa`da 2. Özgürlük Filosu için açtığı standı ziyaret etti.


Ziyaret bir konuşma yapan Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Mağruf, "Mavi Marmara tamamen insani yardım gemisi idi. Bu ikinci insani yardım konvoyuna katılacakları şimdiden selamlıyorum. İnşallah bu ikinci seferde başarı ile tamamlanacaktır. İnşallah Filistin de buluşacağız. Filistin`deki savaş baskıcı ve özgür irade arasında bir savaştır." İfadelerini kullandı.


israil`in Türkiye`den özür dilemesi gerektiğini aktaran Mağruf, "israil Türkiye`den özür dilemelidir." dedi.


Gazetecilerin mavi Marmara gemisine yapılan saldırı gibi tekrar ikinci yardım gemisine bir saldırı olur mu olursa ne yapacaksınız sorusuna ise Mağruf "Gaybı ancak Allah bilir, israil her zaman insani yardım gemilerine saldıracaklarını söylüyor." ifadelerini kullandı.


Ziyarette Filistin heyetine kısa bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa il koordinatörü Behçet Atila ise "Amacımız sadece Filistin`in yaralarını sarmaktan ziyade özgür bir Filistin`dir." dedi.


Büyükelçi daha sonra Mavi Marmara gemisinin maketlerinden yapılan kumbaralardan iki tanesini satın aldı.

 
Mehmet Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir